Pierogi Nasıl Pişirilir?

28 Kasım 2025, 18:43 tarihinde güncellendi.
Pierogi, ince açılmış hamurun içine patates, peynir veya et gibi harç konarak şekillendirilir. Daha sonra kaynar suda haşlanır ve suyun üstüne çıkınca piştiği anlaşılır. İsteğe bağlı olarak tereyağında hafifçe kızartılarak servis edilebilir.
Pierogi Nasıl Pişirilir?

Pierogi hamuru hazırlanıp içine dolgu yerleştirilir. Şekillendirilen pierogiler kaynar suda haşlanır. Haşlandıktan sonra istenirse tavada hafifçe kızartılarak servis edilir.

pierogi

Hamurun hazırlanması

Un, yumurta, su ve tuzdan yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Dinlendirin.

İç harcın hazırlanması

Patates, peynir, lahana, mantar veya et gibi dolgu malzemesini haşlayıp veya kavurup hazırlayın.

Pierogi şekillendirme

Hamuru açın, küçük daireler kesin, ortasına harç koyun, kenarlarını iyice kapatın.

pierogi

Haşlama

Büyük bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve pierogileri suya atın. Pierogiler suyun üstüne çıkınca 1-2 dakika daha pişirin.

Servis

Haşlanan pierogileri süzün, isteğe göre tereyağında hafifçe kızartarak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Pierogi Yemeği Hangi Ülkenindir?
  2. Pierogi Nerede Yapılır?
  3. Pierogi'nin İçinde Ne Var?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo