Peynir Nasıl Çözülür?

Fazla peynir satın aldıysanız, fazlasını saklamak için dondurucuda muhafaza etmek oldukça mantıklıdır. Peki dondurulmuş peynir sonrasında nasıl çözülür? İşte, peynir nasıl çözülür:
Peynir Nasıl Çözülür?
22 Ocak 2024, 16:39

Dondurulmuş peyniri çözmenin 3 yolu vardır. Tercih edilen yöntem, buzdolabınızda 2 gün boyunca çözdürerek yavaş yavaş çözülmesini sağlamaktır. Bu, peynire ambalajındaki nemin bir kısmını tutma fırsatı vererek ona daha iyi bir doku kazandıracak ve orijinal lezzetlerini koruyacaktır. Daha hızlı olan diğer seçeneğiniz ise tezgahınızdaki peynirin buzunu çözmektir. Bunu yapmak 2,5-3 saat sürecektir ancak peynir kullanıma hazır olduğunda biraz daha sert olabilir. Gerçekten aceleniz varsa, peyniri mikrodalgada çözerek eritebilirsiniz. Sert peynirlerin dondurulması ve çözülmesi için yumuşak peynirlere göre daha iyi olduğunu unutmayın, çünkü yumuşak peynir çözüldüğünde terlemeye ve erimeye eğilimlidir.

Peynir Buzdolabında Nasıl Çözülür?

  1. Peynirinizi dondurucudan çıkarın ve ambalajını inceleyin. Peynirinizi dondurucudan çıkarın. Hala hava geçirmez olduğundan emin olmak için ambalaja dikkatlice bakın. Peynir hava geçirmez bir kapta dondurulmamışsa ve dondurucunuzdaki havaya maruz kalmışsa yenilebilir olmayacaktır. İnanılmaz derecede sert ve tatsız olmasının yanı sıra, açık havaya maruz kalmasından dolayı bakterileri emmiş olabilir.
  2. Peyniri bir tabağa veya fırın tepsisine koyun. Ambalajı peynirin üzerinde bırakın ve fermuarları açmayın veya bantları çıkarmayın. Paketlenmiş peyniri bir tabağa veya fırın tepsisine koyun. İsterseniz kase veya başka kenarlı bir kap kullanabilirsiniz.
  3. Peyniri buzdolabında 24-48 saat saklayın. Kabınızı alın ve buzdolabınızdaki bir rafa yerleştirin. Peynirinizi, peynirin kalınlığına bağlı olarak 24-48 saat buzdolabında bekletin. Şarküteri dilimleri paketleri 24 saat süreyle bırakılabilirken, büyük peynir bloklarının tamamen çözülmesi için 48 saat gerekir.
  4. Peynirinizi buzdolabından çıkarın ve mümkün olduğu kadar çabuk kullanın. Peynirinizi buzdolabından çıkarıp ambalajını çıkarın. Bir parça kesmeye çalışarak çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Kolayca kesiliyorsa tamamen çözülmüş demektir. Bozulmasını önlemek için ya yiyin ya da tarifinize atın. Peynirinizi soğuk olarak tüketmek istemiyorsanız veya yaymak istiyorsanız ambalajından çıkarmadan önce oda sıcaklığına gelmesini sağlayabilirsiniz. Ancak dikkatli olun, çünkü peynir 4 saatten fazla dışarıda bırakılırsa bozulmaya başlar.

dondurulmuş peynir

Peynir Tezgahta Nasıl Çözülür?

  1. Peynirinizi dondurucudan çıkarıp poşetini veya kabını kontrol edin. Peynirinizi dondurucudan çıkarın ve çantanızın veya kabınızın fermuarına veya contasına bakarak hala kapalı olduğundan emin olun. Dondurucunuzdaki hava ambalajın içine girerse peyniriniz yenilebilir olmayacaktır. Açık havadaki bakterileri absorbe etmemiş olsa bile peynir, lezzetinin büyük bir kısmını kaybetmiş olacak ve hoş olmayan bir dokuya sahip olacaktır.
  2. Peyniri ve ambalajını bir tabağa veya tepsiye yerleştirin. Peyniri dondurduğu ambalajından çıkarmayın. Peyniri bir tabağa veya kaseye koyup tezgahın üzerine koyun. İsterseniz başka kenarlı bir kap da kullanabilirsiniz.
  3. Peynirinizin erimesi için 2,5-3 saat tezgahta bekletin. Kabınız tezgahın üzerindeyken peynirinizi çözülmesi için yalnız bırakın. Peynirin tamamen çözülmesi 2,5-3 saat kadar sürecektir.
  4. Peynirinizin bozulmasını önlemek için mümkün olduğunca çabuk kullanın. Tamamen çözüldükten sonra peyniri ambalajından çıkarın. İster peynirinizi yiyin, ister tarifinizde kullanın. Tezgahın üzerinde çok uzun süre bırakırsanız bozulmaya başlar, bu nedenle, mükemmel derecede iyi olan peynirlerin israfını önlemek için, çözüldükten sonra hemen kullanın.

Mikrodalgada Peynir Nasıl Çözülür?

  1. Sert peynirinizi ambalajından çıkarın ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba koyun. Peynirinizi dondurucudan çıkarın. Alüminyum folyoyu açın veya sakladığınız kaptan veya plastik torbadan çıkarın. Mikrodalgaya dayanıklı bir tabak, kase veya tavanın ortasına yerleştirin.
  2. Peynirinizi 30 ila 45 saniyelik artışlarla en düşük güç ayarında mikrodalgada ısıtın. Tabağınızı mikrodalga fırının ortasına yerleştirin. Mikrodalga fırınınızın güç ayarını mümkün olan en düşük seviyeye ayarlayın. Peynirinizi kontrol etmek için çıkarmadan önce 30-45 saniye ısıtın. Eğer çözülmediyse, 30 saniye daha patlatın.
  3. Çözülüp çözülmediğini görmek için peynirinizin ortasını kesin. Mikrodalga zili çaldıktan sonra tabağınızı veya kasenizi mikrodalgadan çıkarın. Peynirin ortasını kesmeye çalışmak için bir tereyağı bıçağı kullanın. Bıçağınız peynirin içinde rahatlıkla hareket ediyorsa peynir tamamen çözülmüş demektir. Kesmek kolay değilse tekrar mikrodalgaya koyun ve tekrar kesmeye çalışmadan önce ısıtmaya devam edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Neden keçi peyniri yemeliyiz?
  2. Cantal peyniri nedir?
  3. Beyaz peynir nasıl saklanır?
  4. Süzme peynir dondurulabilir mi?

Benzer Yazılar

Lezzet Logo