Pepeçura Yaparken Bilmeniz Gereken 4 İpucu

29 Kasım 2025, 02:05 tarihinde güncellendi.
Pepeçura, özellikle Trabzon ve Rize yöresinde yapılan, üzümün bol olduğu sonbahar aylarında hazırlanan geleneksel bir Karadeniz tatlısıdır. Gelin, pepeçuranın püf noktalarına birlikte göz atalım.
Pepeçura Yaparken Bilmeniz Gereken 4 İpucu

Ana malzemesi kara üzüm olan pepeçura, Karadeniz mutfağından yayılan bir tatlıdır. Özellikle bağ bozumu zamanı yapılan bu tatlı, üzüm suyunun kaynatılması ve mısır unu eklenmesiyle hazırlanır. Muhallebi kıvamındadır. Rengi ise içinde kullanılan malzemelere göre kırmızı veya mor rengini alabilir. Şeker kullanımı tamamen isteğe bağlıdır. 

Giresun yemekleri, Trabzon yemekleri ve Bolu yemeklerine göz atın.

Pepeçura Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo