Patatesli yumurta hazırlarken patateslerin eşit pişmesine dikkat edin. Yumurtayı ekledikten sonra fazla karıştırmamaya özen gösterin. Son dokunuş olarak taze otlar ve baharatlarla yemeği zenginleştirin.
Patatesleri ne çok kalın ne de çok ince doğrayın. İnce dilimler hızlı pişer ama kolay dağılır, kalın dilimler ise biraz uzun sürede pişer ama daha tok olur. Küp şeklinde doğramak da dengeli bir sonuç verir.
Yumurtayla birlikte tencerede pişirmeye başlamadan önce patatesleri hafifçe soteleyin veya kızartın. Bu, patateslerin içinin iyice pişmesini sağlar ve yumurtayla karıştığında daha lezzetli olur.
Tuz ve karabiberi yumurtaları eklemeden önce patateslere eklemek patateslerin daha iyi lezzetlenmesini sağlar, ama ekstra tat için maydanoz, pul biber veya kekik gibi baharatları yumurtaları ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz.
Yumurtayı ekledikten sonra hızlı ve sert karıştırmayın. Patateslerin formunu koruyacak şekilde nazikçe karıştırmak, yemeğin hem görünümünü hem de dokusunu iyileştirir.