Patates Kabuklarını Yağlamalı Mısınız?

Patates çoğu kişinin favori sebzelerinden biridir. Farklı versiyonları ile çok sevilir. Patates kabukları genellikle soyulur ancak patates kabukları ile yemek hazırlayacaksanız, pişirirken kabuklarını yağlamalı mısınız?
Patates Kabuklarını Yağlamalı Mısınız?
03 Kasım 2023, 12:29

Kabukları bir patatesin en göz alıcı kısmı değildir. Ancak üzerlerine rendelenmiş peynir, ufalanmış pastırma ve bir tutam frenk soğanı eklerseniz, patates kabukları hakkındaki fikrinizin değişeceğinden neredeyse eminiz. Üst üste yığılmış bir dizi lezzetli malzeme içeren dolgulu patates kabukları tariflerine rağmen, gerçek şu ki, bu malzemeler olmadan kabuklar bir nevi yumuşaktır. Ancak yağlarsanız ve baharatlar ile lezzetlendirirseniz tadından yenmez.

Tarif ne olursa olsun, patates kabuklarına fırçayla yağ sürülmesi tartışılamaz. Yağ, derilerin bir miktar nemi korumasına yardımcı olurken, fazla kağıt gibi olmadan çıtırlaşmalarına da yardımcı olur. Bu mükemmel çıtır dış görünümü elde etmek için herhangi bir sayıda yemeklik yağ kullanılabilir.

patates

Patateslerin tadı oldukça nötr olduğundan, patateslere mümkün olduğunca fazla lezzet katmak için her fırsatı değerlendirmek en iyisidir. Demlenmiş veya baharatlanmış zeytinyağı kullanarak tatlar denemek, patates kabuklarına ince bir derinlik kazandırabilir. Tadı gerçekten zahmetsiz bir şekilde artırabilen bu yağlar, patatesleri, kabukları ve diğerlerini baharatlarken bir zorunluluktur.

patates

Baharatlı Ve Demlenmiş Yağlar, Daha Lezzetli Patates Kabuklarının Sırrıdır

Herhangi bir bakkalın veya özel gıda pazarının reyonlarını incelediğinizde, her türden malzemeyle dolu sonsuz sayıda yağ şişesi bulacaksınız. Aromatik yağları patateslerinizde kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, tasarladığınız tarif için hangi tatların en tamamlayıcı olacağına karar vermektir, gerisi kolaydır. Sadece yağı derilerin üzerine sürün ve pişirin.

Daha özel bir sonuç için küçük bir miktar aromalı yağ da hazırlayabilirsiniz. Hızlı ve basit, katıları süzmeden ve patateslerin üzerine sürmeden önce, biraz zeytinyağını seçtiğiniz tatlandırıcılarla birkaç dakika hafifçe ısıtın. Nelerin dahil edileceğine gelince, ekstra umami için bir diş ezilmiş sarımsak veya biraz peynir kabuğu ekleyin. Biraz etki için paprika baharat karışımıyla karıştırın. Taze narenciye lezzetiyle canlılık kazandırın veya biberiye veya kekik gibi odunsu bitkilerle derinlik katın.

Sonuç olarak, ister doldurulmuş patates kabukları ister büyük yağlı fırında patates yapıyor olun, aromalı yağ ile patates kabuklarını yağlamak inanılmaz bir lezzet katar.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekstra çıtır patates kızartması nasıl yapılır?
  2. Patateste yumuşaklık varsa atmalı mısınız?
  3. Patates kabukları nasıl değerlendirilir?
  4. Patatesli tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo