Pandispanya sönmesin diye ne yapılır? Fırın önceden ısıtılmalı ve pişirme sırasında kapağı erken açılmamalıdır. Piştikten sonra kek ani ısı değişimine maruz bırakılmadan yavaşça soğutulmalıdır.
Yumurta ve şeker karışımı en az 8-10 dakika mikserle çırpılmalı. Karışımın rengi açılmalı ve kıvamı yoğunlaşmalı. Bu sayede içine hava kabarcıkları girer ve pandispanya pişerken kabarır.
Un karışıma eklenirken mutlaka elenmeli ve spatula ile yavaş hareketlerle, söndürmeden karıştırılmalı. Mikser kullanılmamalı, aksi takdirde içindeki hava söner.
Pandispanya önceden ısıtılmış fırında (genellikle 160-170°C) fan kullanmadan pişirilmelidir. Ani ısı değişikliklerinden kaçınmak için ilk 20-25 dakika fırının kapağı açılmamalı.
Kenarlarının yağlanması kekin kabarmasını engelleyebilir çünkü pandispanya kabarırken kenarlara tutunur. Bu yüzden sadece tabana yağlı kağıt koymak yeterlidir.
Fırından çıkan pandispanya bir süre oda sıcaklığında kalmalı. Hemen soğuk zemine konulursa veya ters çevrilirse sönebilir. Izgara teli üzerinde yavaşça soğumaya bırakılmalıdır.