Pandispanyanın kabarması için; tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin yapısını olumlu etkiler. Fırının önceden ısıtılması ve pişirme sırasında kapağının açılmaması da kabarmayı destekler.
Yumurta ve şekeri mikserle en az 7-10 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. Karışım krema gibi açık renkli ve hacmi artmış olmalı.
Kuru malzemeleri (un, kabartma tozu vs.) mutlaka eleyerek azar azar ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırın.
Yumurtalar ve süt gibi malzemeler oda sıcaklığında olmalı, bu karışımın daha iyi emülsiyon oluşturmasını sağlar.
Fırını 170-180°C’ye önceden ısıtın. İlk 20-25 dakika boyunca fırın kapağını açmayın, aksi takdirde pandispanya çöker.
Kekin kenarlarının kalıba tutunarak yükselmesi için yanlar yağlanmaz. Yağlanırsa kek kayar ve kabarmaz.