İşte pandispanya kullanarak hazırlayabileceğiniz 5 pratik ve lezzetli tarif!
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Pandispanyayı servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız puding veya krem şantiyi sürün. Dilimlenmiş çilekleri pandispanyanın üzerine serpiştirin. Nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Pandispanya dilimlerini servis tabağına dizin. Aralarına ve üstüne çikolata kremasını sürün. Üzerine çikolata parçacıkları ve fındık/ceviz serpiştirin. Buzdolabında 10-15 dakika beklettikten sonra dilimleyip servis edin.
NOT: Ganaj, çikolata ve krema karıştırılarak yapılan, tatlılar için mükemmel bir sos ya da dolgu malzemesidir. İşte basit bir ganaj tarifi:
Malzemeler:
200 gram bitter çikolata (veya sütlü çikolata, tercihinize göre)
100 ml krema (tercihen %30 yağlı)
Yapılışı:
Çikolatayı küçük parçalara doğrayın, böylece erimesi daha kolay olur. Kremayı bir tavada ısıtın, kaynamasına gerek yok ama sıcak olmalı. Isınan kremayı ocaktan alıp, doğranmış çikolatayı içine ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Çikolata tamamen eridikten sonra karışım pürüzsüz olmalıdır İsterseniz soğutun ve kalın bir kıvam almasını bekleyin veya sıcak olarak sos olarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
Yapılışı:
Pandispanyayı küçük küpler halinde kesin. Kupların tabanına pandispanya koyun, üzerine puding dökün. Meyve ve fındık kırıklarını ekleyin. Kat kat aynı işlemi tekrarlayın ve soğutup servis yapın.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Mascarpone peynirini toz şekerle çırpın. Pandispanya dilimlerini soğuk kahveye batırın. Servis kabına pandispanyayı dizip, üzerine peynirli karışımı yayın. Katmanları tekrarlayın ve en üst katmanı kakao ile süsleyin. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
Servis bardaklarına önce pandispanya parçalarını yerleştirin. Üzerine dondurmayı ekleyin. Meyveleri dondurmanın üzerine serpiştirin. En son olarak çikolata veya karamel sos ile süsleyip hemen servis yapın.
Şunlara da göz atın: