Pirinç tanelerini iyice ezerek pişirmek sütlacın daha yoğun olmasını sağlar. Süt ve şeker karışımını sürekli karıştırarak kaynatmak topaklanmayı önler ve kıvam verir. Sütü kaynatırken kısık ateşte sabırlı olmak, sütlacın kremamsı bir dokuda olmasını sağlar.
Sütlaçta kullanılan pirinç, pişerken nişasta salar. Daha fazla pirinç kullanmak, sütlacın doğal olarak koyulaşmasını sağlar.
Sütü kısık ateşte uzun süre kaynatmak, suyunun buharlaşmasını sağlar ve süt yoğunlaşır, böylece sütlaç kıvam alır.
Bir veya iki yumurta sarısını çırpıp sıcak süte yavaşça eklemek sütlaçta doğal bir koyulaştırıcı görevi görür.
Süt, pirinç ve şeker karışımını sürekli karıştırarak pişirmek, hem dibe tutmasını engeller hem de sütlacın kıvamını artırır.
Şunlara da göz atın:
Sütlaç Yaparken 1 Litre Süte Ne Kadar Pirinç Konur?