Neden Tavada Kızartılmış Sebzeleriniz Tamamen Kuru Olmalıdır?

Hızlıca sebzelerini tavada kızartmak, pişirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta vardır. İşte, neden tavada kızartılmış sebzeleriniz tamamen kuru olmalıdır:
Neden Tavada Kızartılmış Sebzeleriniz Tamamen Kuru Olmalıdır?
13 Aralık 2023, 14:22

Tek kişilik tavada kızartma yaparken, birkaç köşeyi kesip yine de mükemmel şekilde kabul edilebilir bir yemek yapmak isteyebilirsiniz. Etinizi önceden marine etmeyi atlayabilir veya sonunda garnitür kullanmaktan kaçınabilirsiniz. Bu kısayollar iyi olsa da, atmanız gereken bir adım varsa o da sebzelerinizin tavaya eklemeden önce kuru olmasını sağlamaktır.

Adından da anlaşılacağı gibi, tavada kızartmadaki malzemeler biraz çıtır olmalıdır. Sebzelerinizde aşırı nem varsa, büyük olasılıkla wok'ta kızartmak yerine buharda pişireceklerdir. Sebzelerinizi durulayıp doğradıktan sonra kurulayın ve havuç, bezelye ve brokolinin her bir parçasında su damlacığı kalmadığından emin olun. Bu adımı atlarsanız, kızartmanız yumuşak ve gevrek bir çıtırlık yerine ıslak hale gelecektir.

Bir şeyi merak ediyor olabilirsiniz: Eğer nem, gevrekliğin düşmanıysa, sulu olma konusunda kötü bir üne sahip olan dondurulmuş sebzeleri kullanabilir misiniz? Taze sebzeler ideal seçim olmasına rağmen, dondurulmuş olanlar kolay ve erişilebilirdir ve kızartmanın yerine iyi bir alternatiftir. Sebzeleri önceden eritip kurutmak mantıklı olabilir, ancak aslında onları doğrudan tavaya ekleyebilirsiniz. Tava ısınınca yağınızı dökün ve sebzeleri doğrudan tavaya atın. Malzemelerin sürekli karıştırılmasının yanı sıra yüksek ısı, size gevrek sonuçlar verecektir. Sebzelerin üzerinde buz varsa yağın sıçramasına dikkat edin.

sebze

Mükemmel Kızartma İçin Bu İpuçlarını İzleyin

Dondurulmuş sebze kullanmıyor olsanız bile, sıcak bir wok, iyi bir kızartmanın anahtarıdır. Tipik olarak kızartmalar çabuk pişirilir, bu nedenle malzemelerin soğuk bir wok içinde ısınmasını bekleyecek zaman yoktur. Yağ zaten cızırdadığında tavaya ekleyin, hızlı ve sürekli hareket ettirin. Yüksek sıcaklıklarda çalışacağınız için ısıyı alabilecek bir yağa ihtiyacınız olacaktır. Avokado veya aspir yağı gibi yüksek dumanlanma noktasına sahip nötr bir yağı tercih edin.

Çıtır sebzelere sahip olmak güzeldir, ancak proteininizin de güzel ve gevrek bir kabuğu varsa son yemek daha iyidir. İster dana eti, ister tavuk, ister tofu kullanın, proteininizi mısır nişastasıyla kaplamak, kahverengileşmiş bir kaplama elde etmek için harika bir hazırlık adımıdır. Proteininizi marine ettikten sonra, tarifinizi yapmadan önce onu bir kase mısır nişastasına ekleyin; ister baharatlı dana eti kızartması, ister kadifemsi soya tavuğu ve brokoli olsun.

Son olarak, sebzelerinizin, proteininizin ve erişte gibi isteğe bağlı malzemelerinizin ıslak kalmamasını sağlamak için, wok'ta eşit şekilde pişmeleri için yeterli alana sahip olduklarından emin olun. Derin, geniş bir wok çoğu tarif için yeterli alan sağlarken, bir tavada çok fazla malzeme olması bunların buharlaşmasına ve çıtır çıtır yerine gevşek bir hal almasına neden olur. Wok'un aşırı kalabalık olması kızartmayı mahvedebilir, bu nedenle ya malzemeleri gruplar halinde kızartın ya da eklediğiniz sebze ve protein miktarını sınırlayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Sote sebzeler nasıl baharatlanır?
  2. En sağlıklı kış sebzeleri nelerdir?
  3. Sebze tarifleri
  4. Wok tava nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo