Nane Çayı Nasıl Yapılır?

Nane çayı nasıl yapılır? Sıcak ve soğuk nane çayı nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, nane çayı nasıl yapılır:
Nane Çayı Nasıl Yapılır?
17 Ekim 2022, 11:46

Nane çayı yapımı oldukça kolay ve basit çaylardan biridir. Bunun yanı sıra mideye çok iyi gelir. Nane çayı kışın rahatlatıcı ve içinizi ısıtacak bir içecek olarak sıcak olarak, yazın ise serinletici ve canlandırıcı bir içecek için soğutulmuş olarak servis edilebilir. Sıcak ve soğuk nane çayı nasıl yapılır sizler için anlattık. İşte, nane çayı nasıl yapılır:


Nane Çayı Malzemeleri;

  1. 5-10 taze nane yaprağı
  2. 470 ml sıcak su
  3. Tatlandırmak için şeker veya tatlandırıcı (isteğe bağlı)
  4. Limon (isteğe bağlı)


Buzlu Nane Çayı Malzemeleri;

  1. 10 dal taze nane
  2. 8-10 su bardağı su
  3. ½ - 1 su bardağı şeker, isteğe göre (110-225 gr)
  4. 1 limonun suyu
  5. Salatalık dilimleri (isteğe bağlı)

Sıcak Nane Çayı Nasıl Yapılır?

  1. Suyu kaynatın. Bu, bir su ısıtıcısında, ateşin üzerinde, ocakta bir tencerede, mikrodalgada veya genellikle suyu kaynattığınız herhangi bir şekilde yapılabilir. Su, enerji, zaman ve paradan tasarruf etmek için sadece çayınızda kullanacağınız kadar su kaynatın.
  2. Nane yapraklarını yıkayın. Yapraklarda olabilecek artık kiri, böcekleri veya toprağı temizlemek için durulayın. Ardından, aromalarını salmalarına ve çayınıza daha güçlü bir tat vermelerine yardımcı olmak için yaprakları yırtın.
  3. Yaprakları hazırlayın. Nane yaprakları bir çay topuna, gevşek yapraklı çay için tasarlanmış bir demliğe ya da french presse koyun.
  4. Kaynayan suyu yaprakların üzerine dökün. Bazı çaylar farklı sıcaklıklarda yapılmalıdır, böylece yaprakları yakmazsınız, ancak nane dayanıklıdır ve yaprakların üzerine tam kaynar su dökebilirsiniz.
  5. Nane çayı 5 ila 10 dakika demlenmelidir, ancak daha güçlü bir çay istiyorsanız daha uzun süre iyidir. Çayınız istediğiniz kıvama ulaştığında (ister tadın ister kokusuna bakın) yapraklarını çıkarın. Yaprakları da bırakabilirsiniz ve çay güçlenmeye devam edecektir. Bir çay topu veya özel bir kap kullanmadıysanız, gevşek yaprakları çıkarmak için isterseniz bir süzgeç kullanın.
  6. French press kullanıyorsanız, çay istenen güce ulaştığında pistonu aşağı doğru itin.
  7. Ek malzemeler ekleyin. Çayınız demlendikten sonra dilerseniz bal veya tatlandırıcı ya da içmeden önce bir damla limon ekleyebilirsiniz.


Soğuk Nane Çayı Nasıl Yapılır?

  1. Nane çayınızı yapın.
  2. Sıcak nane çayınızı hazırlayın.
  3. Tek bir porsiyon yapmak için, bir fincan sıcak nane çayı için kullandığınızla aynı nane-su oranını ve yöntemini kullanın.
  4. Tatlandırıcı ve limonu karıştırın. Çay hazır olduğunda, çayın içine tohum gelmediğinden emin olarak limon suyunu çayın içine sıkın. Tatlı çay istiyorsanız, tatlandırmak için tercih ettiğiniz tatlandırıcıyı ekleyin.
  5. Çayı oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çayı bir sürahiye süzün ve kullanılmış nane yapraklarını atın. Soğuyana kadar soğutun.
  6. Salatalık ile buz üzerinde servis yapın. Çay soğuduğunda ve servise hazır olduğunuzda bardaklarınızı buzla doldurun. Bir salatalığı ince dilimleyin ve her bardağa birkaç dilim ekleyin. Çayı dökün ve keyfini çıkarın.


Şunlara da göz atın;

  1. Papatya çayı nasıl yapılır?
  2. Çay ağacı yağının faydaları nelerdir?
  3. Biberiye çayının faydaları
  4. Kiraz sapının faydaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo