İster paslanmaz çelik, ister seramik veya granit olsun, mutfak lavabonuzun uzun ömürlü olması için doğru bakım çok önemlidir. Doğru şekilde temizlenmeyen lavabolar, kötü kokulara sebep olabilirken, bakteriler için de bir yuvaya dönüşebilir. Bu yüzden evdeki malzemeleri kullanarak mutfak lavabosunu temizlemek mümkün.
Mutfak lavabosundaki kötü kokular nasıl giderilir, lavabo nasıl açılır ve lavabo altında saklamamanız gereken besinler listesine göz atmayı unutmayın.
Lavabonun yüzeyine karbonat serpip nemli bir süngerle ovabilirsin. Karbonat, özellikle paslanmaz çelik lavabolarda hem kiri söker hem de yüzeyi matlaştırmadan parlaklık kazandırır. Gider kısmına karbonat dökülüp üzerine sirke eklenirse köpürerek bakteri ve kokuları yok eder.
Kabartma tozu da yüzeyi çizmeyen hafif bir aşındırıcıdır. Özellikle beyaz lavabolarda kabartma tozunu suyla karıştırıp macun haline getirerek ovabilirsin. Çelik lavabolarda da kullanılabilir, durulama sonrası parlaklık sağlar.
Günlük temizlikte deterjan yerine sabun kullanılabilir. Yemeklerden kalan yağları kolayca çözer. Arap sabunu + sıcak su ile yapılan karışım, lavabonun hem içini hem çevresini hijyenik hale getirir. Dilerseniz, arap sabunu yerine beyaz sabunu rendelenmiş bir şekilde kullanabilirsiniz.