Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Klasik muhammara tarifinde közlenmiş değil, çiğ kırmızı biber kullanılır. Közlenmiş biber, mezeye farklı bir aroma ve yumuşaklık katar. Bu nedenle közlenmiş biberli muhammara gelenekselden sapar ama damak tadına göre tercih edilebilir.
Geleneksel Antakya usulü muhammara, çiğ kırmızı kapya biber, ceviz, ekmek içi, nar ekşisi ve baharatlarla yapılır.
Dumanlı bir lezzet verir, ama orijinal tarifin taze, hafif acı tadını yumuşatır.
Közlenmiş biber daha sulu olduğu için muhammaranın kıvamını biraz inceltebilir.
Bazı modern veya ev yapımı yorumlarda közlenmiş biber tercih edilir, özellikle daha yumuşak ve tatlı bir sonuç isteniyorsa.
Konabilir, ama geleneksel değil. Lezzet tercihlerine göre karar vermek en iyisidir.
Şunlara da göz atın: