Galeta unu, muhammaraya koyulaştırıcı özelliği kazandırır. Çok kullanılırsa karışım unlu bir tat alabilir. Alternatif olarak ekmek kırıntısı da kullanılabilir.
Galeta unu, muhammara karışımını daha koyu ve yoğun bir kıvmda tutmak için eklenebilir. Özellikle çok sulu biber veya ceviz kullanıldıysa faydalıdır.
Galeta unu hafif nötr bir tada sahiptir, bu nedenle ana tatlar (biber, ceviz, nar ekşisi) üzerinde baskın değildir.
Çok fazla galeta unu kullanmak muhammarayı çok yoğun ve unlu yapabilir. Genellikle 1–2 yemek kaşığı yeterlidir.
Galeta unu yerine ekmek kırıntısı, ekmek içi veya az miktarda haşlanmış biber/patates de kullanılabilir.
Geleneksel tariflerde galeta unu zorunlu değildir; kıvam istediğiniz yoğunlukta değilse kullanmaya gerek yoktur.
Şunlara da göz atın: