Muhallebi Nasıl Akışkan Olur?

28 Kasım 2025, 13:09 tarihinde güncellendi.
Muhallebinin akışkan olması, süt ve nişasta oranına bağlıdır. Daha fazla sıvı ve daha az nişasta kullanmak kıvamı yumuşatır. Orta ateşte ve sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler. Pişirme süresi ve soğuma şekli de akışkanlığı etkiler.
Muhallebi Nasıl Akışkan Olur?

Muhallebi ocaktan alındıktan sonra biraz ılımaya bırakmak kıvamın akışkan kalmasını sağlar. Sıcaklığın ani düşmesi muhallebinin hızlıca katılaşmasına neden olur. Karıştırırken topaklanmaları ezin ve homojen bir kıvam elde edin. Tarifte belirtilen ölçülere küçük değişiklikler yaparak akışkanlığı ayarlayabilirsiniz.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo