Mısır Nasıl Ayıklanır?

29 Kasım 2025, 03:02 tarihinde güncellendi.
Taze mısırı ayıklamak oldukça kolaydır. Mısırı kabuğundan ve püsküllerinden rahatlıkla temizleyebileceğiniz yöntemler bulunur. Peki; mısır nasıl ayıklanır?
Mısır Nasıl Ayıklanır?

Taze mısırın kabuklarını tepe kısmından tutup aşağıya doğru çekerek soyun.  İçindeki ince püskülleri elinle veya nemli bir bezle temizleyin. Son olarak mısırı yıkayarak pişirmeye hazır hale getirin.

mısır

Kabuğunu Soyun

  1. Mısırın yeşil yapraklarını (kabuklarını) tepe kısmından tutun ve aşağı doğru çekerek soyun.
  2. Kök kısmına kadar tamamen çıkarın.

mısır

Püskülleri Temizleyin

  1. Kabuğun altındaki ipe benzeyen kahverengi-sarı “püskülleri” elinle veya bir sebze fırçası yardımıyla temizleyin.
  2. Püskülleri tamamen almak için bir nemli kağıt havluyla hafifçe silebilirsiniz.

mısır

Uç Kısmını Kesin (İsteğe Bağlı)

Mısırın altındaki kalın sap kısmını kesebilirsiniz; hem sunum hem de pişirme açısından daha kolay olur.

Yıkama

Ayıkladıktan sonra mısırı soğuk su altında yıkayarak son kalan püsküllerden ve tozlardan arındırın.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo