Mikrodalgada Çiğ Havuç Nasıl Pişirilir?

Mikrodalga fırında havuç nasıl pişer? Havuç kaç dakikada pişer? Mikrodalgada yapılabilecek en lezzetli havuç tarifleri nelerdir? İşte, mikrodalga fırında havuç pişirme teknikleri:
Mikrodalgada Çiğ Havuç Nasıl Pişirilir?
24 Nisan 2024, 21:55

Maydanozgiller familyasına ait bir sebze olan havuç, A, C ve K vitaminleri bakımından çok zengindir. Göz sağlığına iyi gelmesiyle bilinen bu sebze, ana yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Kökeni Orta Asya'ya dayanan havuç, ülkemizde de en çok tüketilen besinlerden biridir. Ülkemizde havuç üretiminin en fazla olduğu yer, Ankara'dır. Haşlama, kavurma ve fırınlama usulüyle pişirilen havuç, mikrodalga fırında da kısa sürede pişirilebilir. Ancak havucu mikrodalgada pişirirken, süreye dikkat etmek oldukça önemlidir. 

Mikrodalgada Havuç Nasıl Pişirilir?

Mikrodalgada havuç pişirmek için deneyebileceğiniz farklı tarifler mevcuttur. Bu tariflerden ilki, havucu mikrodalgada haşlamaktır.

  1. Havucu bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun ve halka şeklinde dilimleyin.
  2. Havuçları mikrodalgaya dayanıklı bir kabın içerisine koyun.
  3. Üzerine her bir havuç için 1 yemek kaşığı su ekleyin. Örneğin 3 havuç için 3 yemek kaşığı su eklemek yeterlidir.
  4. Kabı plastik bir ambalaj yardımıyla örtün. (Plastik kabın üzerinde mikrodalgaya dayanıklıdır ibaresi olmalıdır.)
  5. Buharın çıkmasını sağlamak için, ambalaja çizik atarak yarın.
  6. 3-4 dakika boyunca havucu mikrodalgada pişirin.
  7. Pişirme işlemi sona erdiğinde mikrodalganın kapağını açın ve ilk sıcaklığının gitmesi için bir süre bekleyin.
  8. Daha sonra fırın eldiveniyle plastik ambalajı çıkartın ve kabı fırından alın.
  9. Havuçların içindeki sıvıyı boşalttıktan sonra karabiber ve tuz ile tatlandırın.
  10. Dilerseniz, zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şeker ve Tereyağlı Havuç Nasıl Pişirilir?

Malzemeler;

  1. 450 gr havuç
  2. 1 yemek kaşığı esmer şeker
  3. 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  4. 3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Öncelikle havuçları su altında durulayın ve ardından kurulayın. Ardından halka halka dilimleyin. Tereyağını kasenin içerisine alın ve 30 saniye mikrodalgada pişirerek eritin. Tereyağını seramik bir kaba alın. Üzerine portakal kabuğu rendesi ve esmer şeker ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Havuçları şekerli karışımın içerisine aktarın ve her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Ardından kasenin üzerine başka bir kase ile örtün. Havuçları, bu şekilde 5-8 dakika arası pişirin. 3 buçuk dakika dolduğunda kaseyi çıkartın ve havuçları karıştırarak tekrar mikrodalgaya atın. Pişirme işlemini kontrollü bir şekilde yapın. Afiyet olsun.

Tatlı ve Baharatlı Havuç Nasıl Pişirilir?

Malzemeler;

  1. 700 gr havuç
  2. 1 yemek kaşığı esmer şeker
  3. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (rafine edilmemiş)
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  6. 1/4 tatlı kaşığı ezilmiş kırmızı biber
  7. 2 adet taze soğan
  8. 2 yemek kaşığı beyaz sirke

Yapılışı: Havuçları bol suyla yıkayın ve kurulayın. Daha sonra yuvarlak bir şekilde kesin. Hindistan cevizi yağı, esmer şeker, kimyon, kırmızı biber ve tuzu ısıya dayanıklı bir kabın içerisine koyun. Bu kabı mikrodalgaya yerleştirin. 30 saniye pişirerek şekerin erimesini sağlayın. Karışımın içerisine sirkeyi ve havuçları ilave edin. Havuçların sosa bulanması için güzelce karıştırın. Kabın üzerini streç film ile örtün. Streç filme kürdan yardımıyla 6 adet delik açın. Havuçları mikrodalgada 5 dakika pişirin. Ardından çıkartıp havuçları karıştırın ve tekrar mikrodalgaya atın. Bu işlemi toplamda 15 dakika olacak şekilde 2 kez tekrarlayın. Havuçlar tamamen piştiğinde kabı çıkartın ve üzerine ince ince dilimlenmiş taze soğanları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Kestane nasıl pişirilir?
  2. Brüksel lahanası nasıl pişirilir?
  3. Mikrodalgada patates nasıl pişirilir?
  4. Tavuk nasıl pişirilir?
  5. Kuşbaşı et nasıl pişirilir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo