Michelin Yıldızlı Şef, Deniz Ürünleri Pişirirken Herkesin Yaptığı Hatayı Söylüyor

Michelin yıldızlı Şef Charlie Mitchell, deniz ürünleri pişirirken hemen herkesin yaptığı en büyük hatayı ve bu hatadan kaçınmak için verdiği 3 ipucunu paylaşıyor.
Michelin Yıldızlı Şef, Deniz Ürünleri Pişirirken Herkesin Yaptığı Hatayı Söylüyor
22 Ağustos 2023, 14:21

Şef Charlie Mitchell, 2022 yılında New York City'de Michelin yıldızı alan ödüllü bir şeftir. 31 yaşındaki Şef Mitchell, şuan Clover Hill'in kurucu ortağı ve yönetici şefi. Deniz ürünleri uzmanı olan Insider, menüsünde sıklıkla deniz ürünlerine yer veren Mitchell'e, özellikle evdeki şeflerin deniz ürünlerini hazırlama konusunda ne yapmaları gerektiğini sordu.

3 Basit İpucuyla Mükemmel Yemekler Mümkün

Ödüllü Şef Mitchell, deniz ürünleri konusunda yapılan en büyük hatanın bu ürünleri fazla pişirmek olduğunu söyledi. Mitchell, bunu önlemek için ocakta ne kadar ısı kullanıldığında dikkat etmek gerektiğini söyledi. Eğer deniz ürünleri çok fazla pişerse, et çok sert ve yenilemez bir hale gelebilir.

ızgara balık

İkinci ipucu olarak, ıstakoz ve yengeç gibi kabuklu deniz ürünlerini pişirirken, rengine dikkat etmek gerektiğini söyledi. Kabuklu deniz ürünleri, tam kıvamında piştiğinde rengi genelde kırmızıya dönüyor, istiridye gibi yumuşakçalar ise iyice pişirildiklerinde açılıyor. Bu aşamada pişirme işlemini sona erdirmek gerekiyor. 

Özellikle balık pişirirken et rengi çok fazla beyazlaşırsa, bu onu fazla pişirdiğiniz anlamına gelir. 

Şef Mitchell, son ipucu olarak deniz ürünlerini pişirirken bol bol tereyağı kullanmanız gerektiğini hatırlattı.

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo