Mereng Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası

27 Kasım 2025, 21:03 tarihinde güncellendi.
Mereng, yumurta akı ve şeker karışımından oluşan bir tatlı çeşididir. Hem sade bir şekilde tüketilir, hem de pasta ve pavlova gibi gibi farklı tatlıların yapımında kullanılır. Gelin, mereng yapmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.
Mereng Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası

Mereng (ya da Fransızca adıyla meringue), yumurta akının şekerle çırpılarak köpük kıvamına getirilmesiyle yapılan hafif ve tatlı bir karışımdır. Fransız, İtalyan ve İsviçre mutfaklarında kökeni olan bu lezzet, zamanla dünya mutfaklarına yayılmıştır. Şekerli, hafif ve gevrek bir tada sahiptir. Tart, pavlova, cupcake gibi tatlıların üzerinde dekoratif köpük olarak kullanılır.

''Mereng çeşitleri ve merengi fazla pişirirseniz ne olur?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Mereng Yapmanın Püf Noktaları

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo