Mekik Kek Yapmanın 4 Püf Noktası

28 Kasım 2025, 17:33 tarihinde güncellendi.
Mekik kek yaparken yumurtaları şekerle iyice çırpmak, kekin kabarıp yumuşak olmasını sağlar. Kuru malzemeleri eleyip hamuru fazla karıştırmamak, pürüzsüz bir doku elde etmenin anahtarıdır. Ayrıca fırın ısısını doğru ayarlamak, kekin içinin tam pişip dışının yanmamasını garantiler.
Mekik Kek Yapmanın 4 Püf Noktası

Mekik kekte malzemelerin oda sıcaklığında olması, karışımın homojen olmasını sağlar. Hamuru kalıba dökerken çok doldurmamak, taşmayı ve şekil bozulmasını önler. Pişirme sırasında fırın kapağını erken açmamak, kekin kabarmasını korur.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo