Mayayı ılık süt ve şekerle aktive edip, un ve diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru mayalanmaya bırakın, sonra şekil verin ve üzerini yumurta ile yağlayın. Önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
Ilık süt veya suyun içine mayayı ve biraz şekeri koyun, köpürünceye kadar bekleyin.
Mayalı karışımı, un, tuz, yumurta ve yağ ile birlikte yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. En az 10-15 dakika yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp, ılık bir yerde iki katına çıkana kadar (yaklaşık 1 saat) bekletin.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, içine peynir, patates gibi istediğiniz iç harcı koyup yuvarlayın veya klasik poğaça şekli verin.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün, isterseniz biraz süt karıştırabilirsiniz.
Önceden 180-190 dereceye ısıttığınız fırında, poğaçalar altın sarısı olana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın: