Matcha Latte Nedir, Nasıl Yapılır?

Yeşil rengi ve topraksı tadıyla diğer kahvelerden ayrılan matcha latte, özellikle son yollarda tercih edilen kahve türlerinden biridir. Peki, matcha latte nasıl yapılır? İşte, matcha latte yapımı hakkında merak edilenler:
Matcha Latte Nedir, Nasıl Yapılır?
10 Ağustos 2023, 11:48

Matcha, Japonya'da yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Çay yapımında kullanılan yeşil renkli matcha, özellikle Uzakdoğu'daki çay seremonilerinin bir parçasıdır. Yeşil çaydan daha yeşil bir renge sahip olan matcha, aynı zamanda 8 kat daha fazla kafein içermektedir. Tatlı ve dondurma yapımında da kullanılan bu bitki, toz halinde satılır. Son yıllarda latte yapımında da kullanılan matcha, giderek daha popüler bir hale gelmiştir.


Matcha Latte Nasıl Yapılır?

Toz matcha, su ve süt ile hazırlanan matcha latte, klasik latteden daha acı ve topraksı bir tada sahiptir. Bu yüzden genellikle bal veya şurupla tatlandırılır. Bazı cafelerin menülerinde yer alan matcha latteyi kendiniz yapmak istiyorsanız, sizi böyle alalım.

Malzemeler;

  1. 15 gr kaynar içme suyu
  2. 250 gr süt
  3. 5 gr Matcha tozu
  4. Bal veya şurup

Yapılışı: Öncelikle bir kabın içinde matcha tozu ve kaynar suyu karıştırın. Çırpma teli yardımıyla tozun tüm topaklarını dağıtın ve homojen bir kıvam elde edin. Bu esnada sütü buharlaşana kadar ısıtın. Isınan sütü çırpma teli yardımıyla köpürtün. Matcha karışımını fincana alın. Üzerine yavaş yavaş süt dökün. Ardından bal ekleyerek karıştırın. Sütün üzerinde kalan köpükleri, fincanın en üst kısmına ekleyin.


Püf noktaları;

  1. Matcha latte yapımında inek sütü yerine, soya sütü gibi bitkisel sütler de kullanabilirsiniz.
  2. Dilerseniz, süt köpüğü ile şekil vererek latte art yapabilirsiniz.
  3. Matcha latteyi soğuk bir şekilde yapmak istiyorsanız, soğuk süt, buz küpleri ve çırpılmış krema ekleyebilirsiniz.
  4. Fincanınız uzun ve inceyse, en üst kısmına krema veya krem şanti ilave edebilirsiniz.

Antioksidan Deposu Matcha Çayının Faydaları Nelerdir?

Matcha Çeşitleri Nelerdir?

Matcha, üç farklı çeşide sahiptir ve kullanımları farklıdır.

  1. Ceremonial Matcha: Taşla öğütülen bu çeşit, en pahalı matcha türüdür. Yoğun bir tada sahiptir ve olgun yapraklar kullanılarak hazırlanır.
  2. Culinary Matcha: Çok yoğun ve acı bir tada sahip olan bu matcha, genellikle yemeklerde kullanılır.
  3. Premium Matcha: Ceremonial Matcha kadar acı ve yoğun değildir. Genç matcha yapraklarından elde edilir.

Matcha tozunu, büyük marketlerden veya online sitelerden temin edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Matcha kafein içerir mi?
  2. Matcha çayının faydaları nelerdir?
  3. Hibiskus çayı nasıl hazırlanır?
  4. Sütlü çay nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo