Lokmanın Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

24 Aralık 2025, 21:14 tarihinde güncellendi.
Lokma tatlısı mayalı hamurdan yapılan, kızartılarak şerbetlenen ve özellikle hayır amaçlı dağıtılan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Çıtır lokma için doğru kıvamda ve iyi mayalanmış hamur, uygun yağ sıcaklığı, tam kızartma ve sıcak lokma–soğuk şerbet dengesi büyük önem taşır.
Lokmanın Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

Lokma tatlısı, Türk mutfağının en köklü ve anlam yüklü tatlılarından biridir. Mayalı bir hamurun küçük parçalar halinde kızgın yağda kızartılması ve ardından soğuk şerbetle buluşturulmasıyla hazırlanır. Dışı altın renginde çıtır, içi ise yumuşak ve hafif gözenekli olur. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lokma, özellikle Ege Bölgesi’nde yaygın olsa da bugün Türkiye’nin her yerinde bilinir ve sevilir.

''Lokma tatlısının malzemeleri nelerdir, lokma hamuruna süt konur mu ve lokma tatlısının püf noktalarına'' da göz atın.

Lokmanın Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo