Şipşak Patatesli Yumuşak Poğaça Tarifi
Kuru patlıcan dolması, yöresel lezzetler arasında önemli bir yere sahiptir. Genellikle zeytinyağı veya tereyağı ile servis edilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir.
Kuru patlıcan dolması, Türk mutfağına ait bir yemektir ve özellikle Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde çok popülerdir. Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya gibi şehirlerde sık yapılır ve yöresel mutfakların zengin dolma çeşitleri arasında önemli bir yere sahiptir. Genellikle kuru patlıcan içi pirinç, kıyma, soğan, çeşitli baharatlar ve bazen domates ile doldurularak hazırlanır. Dolmaların tadını zeytinyağı veya tereyağı ve bazen salçalı soslar da güçlendirir.
Şunlara da göz atın: