Limon suyu, kuru incir reçelinin doğal tatlarını dengelemeye yardımcı olur. Reçelin pişme sırasında renginin canlı kalmasını sağlar. Aynı zamanda asidik yapısıyla reçelin bozulmasını yavaşlatır.
Limon suyu, reçelde doğal olarak bulunan pektinin jel kıvamına gelmesini kolaylaştırır. Bu sayede reçel daha kıvamlı ve düzgün olur.
Reçeldeki şeker ve meyvenin doğal tatlarıyla asit dengesi sağlanır. Limon suyu, tatlılığın ağır basmasını önler ve lezzeti dengeler.
Limon suyu meyvenin kararmasını önler. Kuru incir reçeli pişerken rengini daha canlı ve güzel tutar.
Limon suyundaki asit, reçelin raf ömrünü uzatmaya yardımcı olur ve bakteri veya mantar oluşumunu yavaşlatır.
Limon suyu, reçele hafif bir ekşimsi tat katarak tat profilini daha zengin ve ferah yapar.
Şunlara da göz atın:
3 Kilo Kuru İncir Reçeline Ne Kadar Su Konur?
3 Kilo Kuru İncir Reçeline Kaç Kilo Şeker Konulur?