İncir reçeli serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır. Açılmamış kavanozlar uzun süre dayanırken, açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında korunmalıdır. Temiz kaşıkla tüketmek, reçelin ömrünü uzatır.
Steril kavanoz: Reçeli mutlaka kaynar suda sterilize edilmiş cam kavanozlara koyun.
Sıcak dolum: Kaynayan reçeli sıcakken kavanoza doldurun, kapağını hemen sıkıca kapatın ve ters çevirerek vakumlanmasını sağlayın.
Serin ve karanlık ortam: Açılmamış kavanozları güneş görmeyen, serin ve kuru bir yerde (kiler, dolap gibi) saklayabilirsiniz. Böylece 1 yıla kadar dayanır.
Açıldıktan sonra: Kavanoz açıldıysa mutlaka buzdolabında saklayın. Temiz bir kaşıkla alın, içine ekmek, bıçak gibi yabancı gıda sokmamaya dikkat edin. Açılmış kavanoz buzdolabında yaklaşık 1–2 ay dayanır.
Üzerinde küf tabakası görürsen tüketmeyin. Daha uzun süre saklamak için reçelin şeker oranı yüksek olmalı (az şekerli reçeller daha çabuk bozulur).
Şunlara da göz atın:
İncir Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Erik Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 3 Tüyo
Bu Yıl Mutlaka Denenmesi Gereken 7 Reçel Tarifi