Kreplerinizin İçerisine Çok Yakışacak 9 Farklı Malzeme

Hafif, narin ve inanılmaz derecede çok yönlü krepler her yerde damak tadına hitap ediyor. Oldukça az malzemeli ve lezzetli krepler içerisine koyulan malzemeler ile tüketilebiliyor. Sizlere kreplerinizin içerisine çok yakışacak farklı malzemeleri listeledik. İşte, birbirinden lezzetli, kreplerinizin içerisine çok yakışacak 9 farklı malzeme:
Kreplerinizin İçerisine Çok Yakışacak 9 Farklı Malzeme
04 Aralık 2023, 10:11

Hafif, narin ve inanılmaz derecede çok yönlü krepler her yerde damak tadına hitap ediyor. İyi bir krep yapmak için önce un, süt, yumurta ve tereyağı ile yapılan ve tavanızı eşit şekilde kaplayacak kadar akıcı, ancak uygun gördüğünüz dolguları tutacak kadar kalın olmalıdır. Aslen Fransa'dan gelen bu ince lezzet, doğal olarak tatlı bir tada sahiptir ve görünüşte sonsuz çeşitlilikte dolguya uygundur. Sadece bu da değil, ince ve dantelli görünümleri, özellikle kaliteli eritici tereyağı eklerseniz, ağzınızda eriyen, yumuşak, hafif çiğnenebilir bir lokmayı gizler. Kreplere tatlı ve tuzlu farklı birleşenler ekleyebilirsiniz. Sizlere kreplerinizin içerisine çok yakışacak farklı malzemeleri listeledik. İşte, birbirinden lezzetli, kreplerinizin içerisine çok yakışacak x farklı malzeme:

limonlu krep

  1. Limon Suyu Ve Pudra Şekeri

Krep söz konusu olduğunda, tamamen sade yemenin dışında bulabileceğiniz en temel, en basit tarif, üzerine pudra şekeri ve birkaç sıkma taze limon suyu eklemektir. Ancak basit ve basit, hiçbir şekilde sıkıcı anlamına gelmez. Bu tatlı ve mayhoş kombinasyon, krepin ipeksi dokusunu ve ince tatlarını ortaya çıkarır.

  1. Gravyer ve Jambon

Jambonlu ve peynirli sandviç, et, peynir ve ekmeğin mükemmel karışımıyla bir sadelik harikasıdır. Bir jambon ve gravyer krepi hemen hemen aynı şekilde çalışır. Gravyerin, eritildiğinde özel kremsi olması ve tam aroması nedeniyle bu senaryoda kullanmak için ideal peynirdir.

Bu tarifi birkaç farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Peyniri doğrudan krepinizin üzerine yerleştirip üstüne jambonu koyabilir veya çevirerek jambonun üzerine rendelenmiş peynir koyabilirsiniz. Her iki durumda da, peyniri eritmek için tüm krepi fırında ısıtarak son rötuşları yapacaksınız. Bu tarifin güzelliği, bir sandviçten farklı olarak kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için mükemmel şekilde işe yaramasıdır.

meyveli krep

  1. Taze Meyveler Ve Bal

Kreplerin bu kadar çok yönlü olmasının nedenlerinden biri, onları istediğiniz kadar zengin ve leziz hale getirebilmeniz, ancak aynı zamanda aynı derecede hafif ve sağlıklı olabilmeleridir. İkinci kategoride, hızlı ve basit bir krep yapmanızı ve ardından üstüne biraz taze çilek ve bal eklemenizi öneririz. Meyveler burada ana cazibe merkezi olduğundan, taze ve kaliteli meyveler seçtiğinizden emin olmalısınız.

  1. Somon Füme

Füme somon, krepleri suya balık gibi alır. Bu malzemeye basit bir tarifle başlayın: Kreplerinizi istediğiniz gibi pişirin, ardından sanki sıradan bir simitmiş gibi krem peynir ve somon füme ile doldurun. Krepin yumuşak ve süngerimsi dokusu, krem peynir ve füme somon kombinasyonunun aşinalığını korurken, size biraz farklı bir deneyim yaşatacak. Cesaretiniz varsa kapari ve soğan ekleyebilirsiniz.

tam buğdaylı unlu krep

  1. Çikolatalı Fındık Kreması

Bir başka basit ve kolay krep dolgusu, muhtemelen olduğu için her şeye uyuyor gibi görünen, taklit edilemez çikolatalı fındık kreması eklemektir.

Çikolatalı fındık kremasını sade olarak kullanabilir ya da mükemmel eşlikçisi muz ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Brie Ve Ceviz

Fransa'daki krepçilerde sıklıkla servis edildiğini göreceğiniz bir krep veya galette dolgusu, brie ve cevizin birleşimidir. Bunun nedeni muhtemelen bunun kazanan bir eşleşme olması, ancak aynı zamanda yapılması da basit. Kreplerinizi geçmişte yaptığınız gibi hazırlayın ve eritme işlemini kolaylaştırmak için üstüne birkaç dilim brie ve bir parça tereyağı koyun. Birkaç kıyılmış ceviz ekleyin veya garnitür olarak servis etmek için bir kenara koyun ve krepi 180 derecede fırında brie güzel ve yapışkan olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerine biraz bal gezdirerek servis yapın.

fıstık ezmesi

  1. Fıstık Ezmesi ve Bal

Hiç kimse basit bir fıstık ezmeli ve ballı bir ekmeğin lezzetini inkar edemez, bu nedenle bu malzemelerin iki dilim ekmek yerine yumuşak, sıcak bir krepin içine sarıldığında da iyi anlaşacağını varsaymak güvenlidir. Krepinizin yarına fıstık ezmesi yarısına bal sürerek servis edebilirsiniz.

  1. Labne ve Portakal Reçeli

Artık reçelin harika bir krep dolgusu olduğunu anladığımıza göre, portakal reçeline geçelim. Bu acı-tatlı sürme, labne ile çok yakışacak. Krepinize önce labne ardından portakal reçeli sürebilirsiniz.

  1. Karamelize Elma

Canınız elmalı turta çekiyor ama çaba sarf etmeye istekli değil misiniz? senin için bir çözümümüz var. En sevdiğiniz sıcak ve sevimli baharatlarla karamelize elmalar pişirin ve bunları krepinizin dolgusu olarak kullanın. Zahmetli bir turta kabuğu üzerinde uğraşmanıza gerek yok.

Bu tarifte elmalar merkezde yer aldığından, işin püf noktası iş için doğru olanları seçmektir. Özellikle karamelleşme sürecinde şeklini koruyan ve lapalaşmayan sağlam bir elma çeşidine ihtiyacınız olacak. Bu konuda bazı harika seçenekler arasında dayanıklı doğaları nedeniyle Cortland elmaları, çıtırlıkları nedeniyle Braeburn elmaları ve pişirme sırasında şeklini korumak için ideal olan Granny Smith elması yer alır.

Şunlara da göz atın;

  1. Özel krep tavası almaya değer mi?
  2. Mikrodalgada krep yapılır mı?
  3. Krep yanına çok yakışacak tarifler
  4. Kahvaltılık krep tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo