Köfteyi pofuduk yapmak için kıymayı az yoğurup harcı dinlendirmek önemlidir. Harca eklenen ıslak ekmek içi veya galeta unu köftenin suyunu tutarak yumuşamasını sağlar. Yumurta ve rendelenmiş soğan kullanmak da köftenin dağılmadan yumuşak kalmasına yardımcı olur.
Kıyma ile birlikte ıslatılmış ekmek içi veya az miktarda galeta unu, köftenin suyunu tutarak yumuşamasını sağlar.
Rendelenmiş soğan ve biraz süt, köfte harcına nem ve yumuşaklık katar.
Sadece malzemeler birleşene kadar yoğurmak, köftenin sertleşmesini önler.
1 adet yumurta, köfteyi bağlayarak hem pofuduk hem de dağılmayan bir doku oluşturur.
Köfte harcını buzdolabında 30–60 dakika dinlendirmek, malzemelerin birbirine daha iyi kaynaşmasını ve daha yumuşak olmasını sağlar.
Şunlara da göz atın:
Pideli Köftenin Salça Sosu Nasıl Yapılır?