Kısır, mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, klasik tarifin dışına çıkmak mümkün! Avokado, mercimek, kinoa hatta şalgam suyu gibi malzemelerle bambaşka tatlar yaratabilirsiniz. İşte geleneksel lezzeti modern dokunuşlarla harmanlayan 5 sıra dışı kısır tarifi!
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
4-5 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz, kimyon, pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatın ve kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Salçaları zeytinyağında kavurun, sonra bulgura ekleyin ve karıştırın. Limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyin. İnce doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştırın.
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 adet olgun avokado
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber
1 salatalık (küçük doğranmış)
1 domates (küçük doğranmış)
4-5 dal taze nane ve maydanoz
Yapılışı:
Bulguru sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatın ve bekleyin. Avokadoyu çatal yardımıyla ezip limon suyu ile karıştırın. Bulgura zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Yeşillikleri, salatalık ve domatesi ekleyip karıştırın. Son olarak avokadoyu ekleyip hafifçe harmanlayın.
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
4-5 dal yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz, kimyon, pul biber
Yapılışı:
Mercimeği haşlayıp süzün. Bulguru sıcak suyla ıslatın ve bekleyin. Salçaları zeytinyağında kavurun, bulgur ve mercimeği ekleyin. Limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyin. Doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştırın.
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber
4-5 dal taze soğan
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Kinoayı yıkayıp 2 su bardağı suda haşlayın, süzün ve soğutun. Salçaları zeytinyağında kavurun ve kinoaya ekleyin. Limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyin. İnce doğranmış yeşillikleri ekleyerek karıştırın.
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak şalgam suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz, kimyon, pul biber
4-5 dal taze soğan
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Bulguru sıcak şalgam suyu ile ıslatıp bekleyin. Salçaları zeytinyağında kavurun ve bulgura ekleyin. Limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ilave edin. Doğranmış yeşillikleri ekleyip karıştırın.
Şunlara da göz atın: