Kızgın Yağda Ciğer Kaç Dakikada Pişer?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Kızgın yağda ciğer 3–6 dakika içinde pişer. Kuzu ciğeri genelde 3–4 dakikada, dana ciğeri ise 4–6 dakikada ideal kıvama gelir. Yüksek ateş, kızgın yağ, kısa pişirme ve doğru doğrama tekniği ciğerin yumuşacık olmasını sağlar.
Kızgın Yağda Ciğer Kaç Dakikada Pişer?

Kızgın yağda ciğer, doğru ısı kullanıldığında oldukça hızlı pişen bir üründür. Genel olarak kuzu ya da dana ciğeri, kızgın yağda 3–6 dakika arasında pişer; bu süre hem ciğerin yumuşak kalmasını sağlar hem de kurumasını önler. Ancak tam süre, ciğerin türüne, doğrama kalınlığına, yağın sıcaklığına ve tercih edilen kıvama göre değişir.

''Ciğer nasıl kavrulur ve kuzu ciğer nasıl yumuşak pişirilir?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Kızgın Yağda Ciğer Kaç Dakikada Pişer?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo