Kilerinizden Eksik Olmaması Gereken 10 Konserve

Taze yiyecek bulunmadığında ve evde konserve yapmak bir seçenek olmadığında, konserve sebzeler uygun fiyatlı bir alternatiftir. Çoğu zaman kurtarıcı olabilir. Kilerinizden eksik olmaması gereken konserveleri sizlere sıraladık. İşte, kilerinizden eksik olmaması gereken 10 konserve ürün:
Kilerinizden Eksik Olmaması Gereken 10 Konserve
22 Eylül 2023, 15:41

1811'de İngiliz tüccar Peter Durand, İngiliz ordusunu güvenli bir şekilde beslemenin bir yolu olarak yiyecekleri teneke kutuda saklama işleminin patentini aldı. Yiyecekleri muhafaza etmek için konserve yapmak pek çok kişi için yeni bir şey değildi, ancak evde konserve yapmak bazen kazara gıda zehirlenmesine ve hatta ölümle sonuçlanabilecek zorlu bir süreçti. Endüstriyel konserve yiyeceklerin daha güvenli bir süreç olduğu düşünülüyordu, ancak konserve yiyeceklerin gerçekten yaygınlaştı.

Günümüzde konserve ürünler, iyi stoklanmış kilerin kritik bir parçasıdır. Hafta içi yoğun günlerde hızlı yemeklerin hazırlanmasını kolaylaştırırlar ve dondurulmuş muadillerinden çok daha kaliteli olabilirler. Pek çok marka artık düşük sodyumlu ve organik seçenekler sunuyor; bazıları ilave tatlar içermiyor.

Taze yiyecek bulunmadığında ve evde konserve yapmak bir seçenek olmadığında, konserve sebzeler uygun fiyatlı bir alternatiftir. Ancak kiler alanı kısıtlı olduğunda, elinizde bulundurmanız gereken en önemli konserve sebzeler nelerdir?

mısır

  1. Mısır

Konserve mısır tatlıdır ve koçandaki taze mısırın lezzetini en iyi şekilde yansıtır. Tatsız, donmuş dondurucu mısır parçalarını atlayın.

Konserve mısır, nişastalı bir garnitür olarak mükemmel bir seçimdir, ancak aynı zamanda güveçlerde, çorbalarda, makarnalarda ve hatta sos için püre bazında da iyi bir seçimdir. Yüksek şeker içeriği nedeniyle acı tatları dengeler, ekşi notaları ve çeşitli yemekleri dengeler. Mısırın lezzet profili, zarif bir sufle veya güçlü bir sokak mısır tarifi için yeterince çok yönlüdür.

  1. Bezelye

Endüstriyel konserveleme işlemi, güvenliği sağlamak için sebzeleri yüksek sıcaklıkta pişirir ve hassas bezelyeler bazen bundan zarar görür. Ancak konserve bezelye masada bir yeri hak ediyor. İyi miktarda A vitamini, C vitamini, potasyum ve lif içerirler. Çeşitli diyetlerde işe yarayan nişastalı bir sebzedir ve lezzetleri uyarlanabilir ve birçok farklı tarifle kolayca artırılabilir. Izgara eti bezelye püresi üzerine dinlendirerek yükseltin. Başka bir tatlılık ve lezzet katmanı için dana yahnisine bir kutu süzülmüş bezelye ekleyin.

havuç

  1. Havuç

Kilerde temel gıda olması gereken konserve sebzelerden biri havuçtur ve muhafaza edildiğinde çok az besin kaybeder. Madeni para veya parçalara dilimlenmiş bu parlak turuncu güzellikler bol miktarda vitamin, mineral ve protein içerir. Konserve sebzeler en taze haliyle toplanır ve paketlenir, havuçlar ise lezzetlerini ve besin değerlerini büyük ölçüde korur. Domates gibi pişmiş havuçta da çiğ havuçtan daha fazla beta-karoten bulunur. Bu, havuca parlak rengini verir ancak aynı zamanda göz ve cilt sağlığı, kanserin önlenmesi ve hafıza desteği için de mükemmeldir.

Zaten tamamen pişmiş olduklarından, konserve havuçlara çok fazla ısı eklemek, onları henüz pişmiş halden tamamen yumuşak hale getirebilir. Uzun pişirme süreçlerini tercih etmek yerine, yalnızca ısıtılması veya bitirilmesi gereken tariflerde konserve havuç kullanın. Hava fritözündeki sırlı havuçları veya havuçları düşünün. Zencefil, esmer şeker ve portakal, havuç yemekleri için harika lezzet kombinasyonlarıdır.

  1. Fasulye

Konserve fasulye birçok mutfakta temel kiler öğesidir. Pek çok insan fasulyenin bir sebze olduğunu düşünmez ama botanik sizin arkanızdadır. Çalışkan, protein ve lif dolu nohut, siyah fasulye, barbunya fasulyesi ve cannellini fasulyesi baklagiller adı verilen sebzelerin bir alt grubudur.

Fasulyenin, özellikle de konserve fasulyenin sizin için ne kadar iyi olduğunu abartmak zordur. Pek çok çalışma, baklagillerin kronik hastalık riskini azaltma yeteneklerinden bahsetti. Ayrıca kalbe iyi gelirler, klinik obeziteyi ve bazı kanser türlerinin riskini azaltırlar.

Protein içeriği onları vejetaryen bir ana yemek olarak harika kılar, ancak konserve fasulye çeşitli mutfak uygulamalarında kullanılır. Başlamak için siyah fasulye çorbasını, piyaz, nohut yemeği, nohut tacosunu deneyin, ardından humus yapımına geçin. Beyaz fasulye, zeytinyağı ve sarımsaklı taze ton balığı mükemmel bir yaz öğle yemeğidir veya en sevdiğiniz salataya bir avuç süzülmüş ve durulanmış fasulyeyi atarak protein ve lifi artırın.

sebzeler

  1. Karışık Sebze

Bir kutu karışık sebzeyle, ailenizin en sevdiği yiyecekler için güvenilir bir temele sahip olursunuz. Sebzeler değişiklik gösterir ancak tipik olarak havuç, bezelye, mısır ve lima veya yeşil fasulyeyi içerir. Bu, lezzet ve besin açısından çok yönlü bir dengedir ve birçok çorbanın besin değerini artırmak için eklenebilir, ancak bunları kullanmanın başka yolları da vardır.

Taze sebzelerin yanına konserve sebzeleri eklemek, bütçenizi zorlayarak lezzeti artırmanın harika bir yoludur. Konserve sebzeler, avokado ve taze soğandan oluşan dolgun bir sos olan kovboy havyarını deneyin ya da buzdolabında kalan taze sebzeleri uzatarak büyük bir salata hazırlayın.

Karışık konserve sebzeleri kullanmanın bir başka kolay yolu da tavuklu veya sebzeli turtadır. Un ve tereyağı ile meyane yapın, ardından tuz, karabiber ve bol miktarda kekikle tatlandırılmış bir sos oluşturmak için et suyunu ekleyin. Dondurulmuş karışık sebzeleri dondurulmuş pasta kabuğuna yerleştirin, ardından sosu ve doğranmış pişmiş tavuğu ekleyin. Üzerine çırpılmış patatesleri koyun ve mükemmel köpürene kadar pişirin.

  1. Domates (doğranmış veya bütün)

Neredeyse her kilerin bir yerinde bir veya iki kutu domates gizlenir. Havuç ve tatlı patateste olduğu gibi, pişirilmiş ve konserve domatesler de taze hallerine göre daha fazla miktarda faydalı bileşik içerir: likopen. Likopen kalp sağlığı için mükemmeldir ve belirli kanser türlerini önleyebilir.

Peki domatesin asıl faydası? Konserve haliyle lezzetlidirler. Satın alırken, kutunun üzerinde domatesin türünü listeleyen markaları arayın. Bunlar genellikle daha kalitelidir ve en iyi tadı verir. Konserve domateslerin bütün, doğranmış ve küçük doğranmış olmak üzere birçok çeşidi vardır.

pancar

  1. Pancar

Pancar sevmeyenler pancarın kilerde stoklanması gerektiğine ikna olmakta zorlanabilirler. Pancar yemeklere, salatalara hatta keklere bile eklenebilir.

Ancak konserve ritimlerin hepsi bunu yapamaz. Bu canlı mor kök sebzeler dünyanın her yerindeki çeşitli yemeklere tatlılık ve renk katıyor.

Unutulmaması gereken bir şey var: Konserve pancarlar kıyafetleri ve kesme tahtalarını lekeleyecektir. Onları dikkatlice hazırlayın.

  1. Kuşkonmaz

Biraz tereyağı, tuz ve karabiber dışında hiçbir şeyle pişirilen yumuşak bahar kuşkonmazından daha lezzetli çok az şey vardır. Ancak bu bahar deneyimi geçicidir ve marketten alınan taze kuşkonmaz genellikle sert, kalın ve odunsudur.

Hazırlık süresi olmadan kuşkonmazın tadını seviyorsanız konserve kuşkonmaz iyi bir seçenektir. Tamamen pişirilip hızlı bir şekilde paketlenen konserve kuşkonmaz, tonlarca lif, C vitamini ve folat içerir ve bu da onu hamile insanlar için harika bir sebze yapar.

Konserve kuşkonmazı ocakta pişirmek lapa oluşmasına neden olabilir. En iyi lezzet ve doku için konserve kuşkonmazı taze olarak kızartın, hava fritözüne atın veya doğrayıp omlet veya salatalara eklemeden önce süzün ve durulayın.

zeytin

  1. Zeytin

Teknik olarak zeytin bir meyvedir ancak lezzetli doğası onların genellikle sebze olarak sınıflandırıldığı anlamına gelir. Zeytin akşam yemeğinden önce mükemmel bir atıştırmalıktır; tuzludur ve sizi doyurmadan vücudu ana yemeğe hazırlar.

Ancak atıştırmalıklardan daha fazlası için iyidirler. Zeytin, zeytinli fırında balık, zeytinli taze makarna, kapari ve enginar kalbi gibi Akdeniz yemeklerinde öne çıkıyor. Kullandığınız zeytinin türü yapacağınız yemeği etkiler. Bazıları daha büyüktür ve yenibahar, sarımsak veya peynirle doldurulmaya uygundur, diğerleri ise daha küçüktür ve bütün olarak veya doğranmış olarak tabaklara eklenebilir.

  1. Enginar Kalbi

Konservelenerek daha iyi hale getirilen taze sebzenin mükemmel bir örneği olan enginarınkalbi, ulaşılması çok çaba gerektiren dikenli bir yerdir; ancak konserveye konduğunda bu durum söz konusu değildir.

Enginar kalbi konservelerde sade veya marine edilmiş olarak mevcuttur. Marine edilmiş enginar kalbi, meze veya mezenin bir parçası olabilir, ancak sade enginar kalbi daha çok yönlüdür. Panelenmiş ve hava fritözünde kızartılmış enginar kalpleri, elle yenen bir yiyecek haline gelir. Marine edilmiş enginar kalplerini makarna sosuna doğrayın veya sos yapmak için mutfak robotunda çırpın. Hızlı bir gratine için galeta unu, peynir ve limon ekleyin veya basit bir salata hazırlayın.

Hazırlanışı ne olursa olsun, enginar kalbi günlük yemeklerin lezzetini artırabilecek basit bir konserve sebzedir. Basit yemeklere daha az çalışmayla hayat veren parlak bir lezzet patlaması ve etkileyici bir doku katıyorlar.

Şunlara da göz atın;

  1. Konserve tarifleri
  2. Konserve sebzeler durulanmalı mı?
  3. Konserve nasıl açılır?
  4. Konserve ürünleri saklamamanız gereken yerler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo