Kesilmiş Soğan Nasıl Saklanır?

Soğan hemen hemen her yemekte kullanılan, lezzet katan bir sebzedir. Peki fazla kestiyseniz ya da kesilmiş soğan saklamak istiyorsanız nasıl saklamanız gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. İşte, kesilmiş soğan nasıl saklanır:
Kesilmiş Soğan Nasıl Saklanır?
19 Ekim 2023, 13:01

Soğan hemen hemen her yemekte kullanılan, lezzet katan bir sebzedir. Bazen soğanın yalnızca bir kısmıyla yemek pişirmeniz gerekir ve geri kalanıyla ne yapacağınızdan emin olamayabilirsiniz. Neyse ki kesilmiş soğanları saklayabilirsiniz, ancak bunların bütün olanlardan farklı şekilde saklanmaları gerekir. Dış katmanları sağlam olmayan kesilmiş soğanlar bakteri ve küf oluşumuna karşı hassastır. Kesilmiş soğanı yeniden kullanmak için onu doğru şekilde hazırlamanız, uygun bir kap seçmeniz ve doğru sıcaklıkta saklamanız gerekir. Küçük bir hazırlıkla, zamanı geldiğinde soğanınızın geri kalanının tadını çıkarabilirsiniz.

kesilmiş soğan

Kesilmiş Soğan Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Soğanınızı saklamaya hazırlarken temiz tutun. Pişmemiş et ve süt ürünleriyle çapraz bulaşmayı önleyerek zararlı bakterilere maruz kalmayı en aza indirin.
  2. Büyük soğan parçalarını plastik ambalajla sarın. Yarım soğanınız veya birkaç büyük diliminiz kaldıysa bunları streç filmle sıkıca sarın
  3. Daha küçük soğan parçalarını hava geçirmez bir torbaya koyun. Eğer elinizde daha küçük soğan parçaları kaldıysa, bunları saklamak için yeniden kapatılabilir bir torba kullanın. Asla kumaş saklama torbaları kullanmayın; bunlar tüm ürün için tasarlanmıştır ve kesilmiş soğanı havanın etkisinden korumaz.
  4. Eğer varsa yeniden kullanılabilir kapları düşünün. Yiyecekleri saklamak için hava geçirmez plastik kapları herhangi bir büyük mağazada bulabilirsiniz. Bu kaplar kesilmiş soğanları soğutmak için harika çalışır.
  5. Soğanları buzdolabınızda 4 °C veya altında saklayın. Kesilmiş soğanlar oda sıcaklığında değil daima buzdolabında saklanmalıdır. Bunları düşük sıcaklıkta tutmak bakterilerin çoğalmasını engeller ve daha sonra güvenle yeniden kullanmanıza olanak tanır.
  6. Kesilmiş soğanları 7-10 gün sonra kullanın veya atın. Soğutulmuş soğanları mümkün olan en kısa sürede yeniden kullanmaya çalışın. Ancak 10 günden fazla saklanmışsa asla kullanmayın.
  7. Sakladıktan sonra soğanların kullanılabilecek kadar taze olup olmadığını kontrol edin. Bulanık, yumuşak, sümüksü veya küflü görünen soğanları atın. Olağandışı bir koku olmadığından emin olmak için soğanları koklayın ve eğer güçlü veya olağandışı bir koku yayarlarsa onları atın.
  8. Daha önce saklanan soğanları pişirmeyi planlayın. Daha önce saklanan soğanları asla çiğ olarak servis etmeyin. İlk önce bunları pişirmeniz gerekecek çünkü ısı, saklama sırasında büyümüş olabilecek bakterileri yok edecektir.

soğan

Uzun Süreli Depolama için Kesilmiş Soğan Nasıl Dondurulur?

  1. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanın yarısı veya dilimleri gibi büyük soğan parçaları iyi donmaz. Etkili bir şekilde dondurmak için kalan soğanınızı küçük parçalara, tercihen 6,4 mm küplere doğramanız gerekir.
  2. Doğranmış soğanı dondurucuya dayanıklı bir kaba koyun. Dondurucuda güvenli, yeniden kapatılabilen poşetleri kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, cam veya plastikten yapılmış, dondurucuda saklanabilen bir kap kullanın. Seçtiğiniz kap türü ne olursa olsun soğanın mümkün olduğunca ince bir şekilde yayılmasına dikkat edin. Soğanı ne kadar ince yayarsanız, kullanmaya hazır olduğunuzda buzları o kadar eşit şekilde çözülür.
  3. Soğanı doğradığınız tarihi kabın üzerine yazın. Tarihi ya kabın üzerine okunaklı bir şekilde yazın ya da bir etikete ya da kağıt parçasına yazın.
  4. Soğanınızı 8 aya kadar dondurucuda saklayın. Soğanınız donmuş olsa bile sonsuza kadar dayanmaz. 8 aydan uzun süre saklanmadığından emin olmak için kullanmadan önce tarihini kontrol edin.
  5. Yumuşak dokulu yemeklerde önceden dondurulmuş soğan kullanın. Dondurulmuş soğan, pişirildiğinde yumuşar ve bazen oldukça yumuşak hale gelir. Soğanın yumuşak dokusunun daha az fark edileceği güveçler, çorbalar, güveçler ve diğer yemekler için önceden dondurulmuş soğanı kullanın.
  6. Dondurulmuş soğanı pişirirken doğrudan tencereye veya tavaya ekleyin. Dondurulmuş soğanınızı pişirmeden önce çözmeye çalışmaktan çekinmeyin. Aslında, pişirmeden önce soğanınızın buzunu çözmek yalnızca daha yumuşak bir dokuya yol açacaktır. Dondurulmuş soğanınızın yalnızca küçük bir kısmını kullanmanız gerekiyorsa ve parçalar birlikte donmuşsa, ihtiyacınız olan miktarı su altında çözdürebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Soğan kabuğu nasıl kullanılır?
  2. Hangi soğan hangi yemekte kullanılır?
  3. Soğan nasıl dondurulur?
  4. Dilimlenmiş soğan nasıl saklanır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo