Et, tencereye alınıp yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulmalıdır. Et suyunu çektikten sonra yumuşamadıysa, az miktarda sıcak su eklenir. Kısık ateşte, et tamamen yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edilir. Peki; kavurmaya su ne zaman eklenir?
Eti tencereye alıp yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurmalısınız. Bu aşamada etin dışı mühürlenir ve lezzeti içinde kalır. Et kendi suyunu saldıktan sonra bu suyu tekrar çekmeye başlar. Bu noktada eğer et hâlâ sertse, az miktarda sıcak su eklenir. Suyun miktarı fazla olmamalı; genellikle etin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su yeterlidir. Bu şekilde et, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Özellikle kuzu eti gibi daha yumuşak ve çabuk pişen et türlerinde hiç su eklenmeden de kavurma yapılabilir. Ancak dana eti gibi daha sert etlerde genellikle su eklenmesi gerekir.
Et suyunu salıp çekmeye başladığında, gerekiyorsa az miktarda sıcak su ekleyip, et yumuşayana kadar pişirmeye devam etmelisiniz.