Katmerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

28 Kasım 2025, 13:43 tarihinde güncellendi.
Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen katmer, çıtır yapısı ve lezzetiyle ön plana çıkan bir tatlıdır. Katmer hamuru genellikle çıtır olsa da, dokusu son derece yumuşaktır. Gelin, katmerin yumuşak olmasını sağlayan tüyolara birlikte bakalım.
Katmerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Katmer aslında yöresine göre değişen bir hamur işi. Mesela Gaziantep katmeri incecik açılıp kaymak, şeker ve fıstıkla yapılan çıtır bir tatlıdır; bu yüzden onun karakteri çıtırdır, yumuşak beklenmez. Ama Konya katmeri ya da Anadolu’nun birçok yerinde yapılan katmerler börek ya da sac çöreği gibidir; onlar daha yumuşak ya da hafif katmerimsi bir dokuya sahip olabilir.

''Orijinal katmer hamuru nasıl yapılır, simit katmerin içinde neler var ve katmer hamuruna maya koyulur mu?'' başlıklı haberlere göz atmayı unutmayın. 

Katmerin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo