ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER YİYECEK SAKLAMA KARPUZ NASIL SAKLANIR?

KARPUZ NASIL SAKLANIR?

Yaz aylarının favori meyvelerinden karpuzu daha uzun süre tüketebilmek için nasıl saklayabiliriz? Karpuz nasıl saklanır? İşte, 3 farklı karpuz saklama yöntemi:
Karpuz Nasıl Saklanır?

Karpuz serinletici bir yaz meyvesidir. Genellikle yazın favori meyvelerinden biridir. Ancak karpuzlar büyüktür ve saklaması zor olabilir. Kesilmiş büyük karpuz parçalarını sarıp buzdolabında saklamak onları birkaç gün iyi tutabilir. Sadece birkaç gün içinde yiyebileceğiniz kadar karpuzu küp şeklinde doğramak ve hava almayan bir kapta saklamak size hiç israf ettirmeden tadını çıkarabileceğiniz taze ve lezzetli karpuz yeme imkanı sunacaktır.  Dondurularak kesilmiş karpuz, ömrünü uzatır ve diğer tariflere eklenmesini kolaylaştırır. İşte, karpuz saklama yöntemleri:


Büyük Karpuz Parçaları Nasıl Saklanır?

  • Bütün karpuzları oda sıcaklığında saklayın. Buzdolabınıza bütün bir karpuz koymak aslında besin değerini azaltabilir. Karpuzu hemen kesmeyi planlamıyorsanız, karpuzun tamamını doğrudan güneş ışığı almayan oda sıcaklığında saklamak en iyisidir.
  • Karpuzun kesilen kısmını streç film ile sarın. Karpuzunuzu ortadan ikiye kesip yarısını saklamak istiyorsanız iki tarafında açık uçlarını streç film ile sarın. 
  • Büyük kesilmiş karpuz parçalarını buzdolabınızda saklamak istiyorsanız buzdolabına kaldırarak 3-4 gün içerisinde tüketebilirsiniz.


Dilimlenmiş Karpuz Nasıl Saklanır?

  • Sadece ihtiyacınız olan kadar karpuz kesin. Bütün bir karpuzu keserseniz, muhtemelen yiyebileceğinizden daha fazla kesilmiş karpuz olacaktır. Karpuzu ortadan ikiye kesin ve kesilmemiş yarısını buzdolabında saklayın.
  • Karpuzunuzun kabuğunu kesin. Ortadan ikiye kestiğiniz karpuzu kesme tahtasına sabitleyin. Dikkatli bir şekilde bıçakla kabuklarını kesin. 
  • Karpuzu küp küp doğrayın. 
  • Karpuzu hava geçirmez bir kapta saklayın. Hava almayan bir kapta bile karpuzunuz 3-4 gün içinde tazeliğini ve tatlılığını kaybeder. 


Karpuz Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  • Kabuğu çıkarın. Karpuzu ortadan ikiye kesin ve düz tarafı alta gelecek şekilde masanın üzerine koyun. Büyük, keskin bir bıçakla, karpuzun tepesinden başlayarak kabuğunu kesin ve bıçağınızı yavaşça aşağı doğru kıvırın. Bunu karpuz boyunca tekrarlayın.
  • Karpuzu parçalara ayırın. Karpuzu küp şeklinde kesmek için, karpuzları çapraz olarak dilimler halinde kesin. Karpuzu dilimler halinde saklayabilir veya küp küp doğrayabilirsiniz. Küp yapmak için dilimleri düz bir şekilde yatırın ve küpler halinde kesin.
  • Sadece atıştırmayı planlıyorsanız, karpuzu küp küp doğramak en iyisidir. Çözülmüş karpuz, taze karpuzdan daha yumuşak olacaktır, bu yüzden dondururken bunu aklınızda bulundurun.
  • Karpuzu hava geçirmez bir kaba koyun. Karpuz donduktan sonra (dondurucuda yaklaşık bir saat sonra), hava geçirmez bir kaba veya saklama torbasına koyabilirsiniz. Karpuzu dondurucunuzda altı aya kadar saklayabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!