Tayland ve Vietnam gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen ananas çorbası, Güneydoğu Asya mutfağında kendine yer bulur. Tatlı, acı ve ekşi aromaları içinde barındıran bu çorba, egzotik tatlarıyla ön plana çıkar. Deniz mahsulü seven veya farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Masterchef'te bir yarışmacının hazırladığı bu çorba, izleyenler tarafından büyük bir merak konusu oldu. Gelin, karidesli ananas çorbası yapımına birlikte göz atalım.
Malzemeler;
Baharatlar:
Yapılışı: Tencereye az miktarda sıvı yağ koyun. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar soteleyin. Ardından doğranmış havuç, acı biber ve zencefili ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Üzerine normal sıcak su veya balık suyu dökün. Küp şeklinde doğranmış ananasları da ilave edin. 5-6 dakika orta ateşte kaynatın. Karidesleri çorbanın içine atın ve rengi turuncuya dönene kadar pişirin. Bu aşamada limon suyu, balık sosu, şeker ve baharatları da ilave edin. Hindistan cevizi sütü kullanacaksanız, en son aşamada dökün. Ardından çorbayı karıştırın. Hazırladığınız çorbayı ocaktan alın ve kaselere paylaştırın.