Karidesli Ananas Çorbası Nasıl Yapılır?

Karidesli Ananas Çorbası, Güneydoğu Asya mutfağından (özellikle Tayland ve Vietnam) esinlenen; tatlı, ekşi ve hafif acılı aromaları bir arada sunan egzotik ve dengeli bir çorbadır. Karidesli ananas çorbası tarifine gelin yakından bakalım.
Karidesli Ananas Çorbası Nasıl Yapılır?
26 Haziran 2025, 09:29

Tayland ve Vietnam gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen ananas çorbası, Güneydoğu Asya mutfağında kendine yer bulur. Tatlı, acı ve ekşi aromaları içinde barındıran bu çorba, egzotik tatlarıyla ön plana çıkar. Deniz mahsulü seven veya farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Masterchef'te bir yarışmacının hazırladığı bu çorba, izleyenler tarafından büyük bir merak konusu oldu. Gelin, karidesli ananas çorbası yapımına birlikte göz atalım.

Malzemeler;

  1. 200–250 g ayıklanmış, temizlenmiş karides (orta boy)
  2. 1 su bardağı taze ananas (küçük küpler halinde doğranmış)
  3. 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
  4. 1–2 diş sarımsak (ezilmiş)
  5. 1 küçük parça taze zencefil (rendelenmiş, yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
  6. 1 adet havlu gibi soyulmuş küçük havuç (ince jülyen doğranabilir)
  7. 5 su bardağı balık suyu, sebze suyu ya da su
  8. 1 yemek kaşığı balık sosu (yoksa soya sosu da olabilir)
  9. 1 yemek kaşığı limon suyu veya lime suyu
  10. 1 tatlı kaşığı şeker
  11. 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü (isteğe bağlı ama aroma katar)

Baharatlar:

  1. 1 adet kırmızı acı biber (isteğe bağlı, dilimlenmiş)
  2. Tuz
  3. Karabiber
  4. (İsteğe göre taze kişniş veya taze nane)

Yapılışı: Tencereye az miktarda sıvı yağ koyun. Soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşene kadar soteleyin. Ardından doğranmış havuç, acı biber ve zencefili ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Üzerine normal sıcak su veya balık suyu dökün. Küp şeklinde doğranmış ananasları da ilave edin. 5-6 dakika orta ateşte kaynatın. Karidesleri çorbanın içine atın ve rengi turuncuya dönene kadar pişirin. Bu aşamada limon suyu, balık sosu, şeker ve baharatları da ilave edin. Hindistan cevizi sütü kullanacaksanız, en son aşamada dökün. Ardından çorbayı karıştırın. Hazırladığınız çorbayı ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. 

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo