Karamelize Soğana Su Konur Mu?

28 Kasım 2025, 17:05 tarihinde güncellendi.
Karamelize soğan, soğanın içindeki doğal şekerlerin yavaş yavaş pişirilerek karamel rengini ve tatlımsı aromasını ortaya çıkardığı bir pişirme tekniğidir.
Karamelize Soğana Su Konur Mu?

Karamelize soğan, aslında içine şeker eklemeden, sadece sabırla ve düşük ısıyla pişirerek yapılan bir lezzet yoğunlaştırma yöntemidir. Bu teknikle hazırlanan soğanlar; hamburger, et yemekleri, makarna, pizza, tart, omlet veya sandviçlerde kullanılır. Sonuçta yumuşacık, tatlı, derin aromalı bir soğan elde edilir.

Karamelize soğan nasıl yapılır ve karamelize soğanın püf noktalarına göz atın.

Karamelize Soğana Su Konur Mu?

Evet, ama kontrollü bir şekilde eklenmelidir. Karamelize soğan yapılırken az miktarda su eklemek doğrudur. Fakat bu, pişirme sürecinin tamamında değil, belirli anlarda yapılmalıdır. Soğanlar tavaya yapışmaya veya fazla koyulaşmaya başladığında ve yağın az geldiğini ve karamel renginin hızla koyulaştığını fark ettiğinizde su ekleyebilirsiniz. 

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo