Kandil simidi genellikle kabartma tozu kullanılmadan yapılır. Kabartma tozu eklenirse simit daha kabarık ve yumuşak olur. Kullanımı tamamen kişisel tercihe bağlıdır.

- Geleneksel tarifler genellikle kabartma tozu içermez; maya veya yoğurtla hamur kabartılır.
- Kabartma tozu eklemek, simidin yapısını daha yumuşak ve kabarık yapabilir.
- Lezzet farkı, kabartma tozu kullanıldığında hafif farklı bir tat ve doku oluşabilir.

- Görsellik, kabartma tozu simidin daha puf puf ve hacimli görünmesini sağlar.
- Tercih meselesi; klasik lezzeti tercih edenler kullanmaz, pratik ve hızlı yapmak isteyenler kullanabilir.
Şunlara da göz atın:
- Kandil Simidine Mahlep Konur Mu?
- Kandillerde Genellikle Ne İkram Edilir?
- Kandil Simidi Bozulur Mu?
- Kandil Simidi Buzluğa Konur Mu?
- Kandil Simidine Maya Konur Mu?