Kaktüs Meyvesinin Aslında Ne Lezzette Olması Gerekiyor?

Kaktüslerin üzerinde keskin, parlak renkli ampullerle dolu bir kaktüs bitkisi gördüyseniz, inciri görmüşsünüzdür. Dikenli görünümlerine rağmen bu meyveler yenebilir meyvelerdir. Peki bu kaktüs meyvesinin aslında ne lezzette olması gerekiyor?
Kaktüs Meyvesinin Aslında Ne Lezzette Olması Gerekiyor?
01 Ağustos 2023, 13:12

Kaktüslerin üzerinde keskin, parlak renkli ampullerle dolu bir kaktüs bitkisi gördüyseniz, inciri görmüşsünüzdür. Dikenli görünümlerine rağmen bu meyveler yenebilir meyvelerdir. Opuntia cinsine ait olan ve Meksika'ya özgü olan bu meyveler, birden fazla iklime uyum sağlama yetenekleri sayesinde tüm dünyada yetiştirilmektedir. Kireç yeşili, sarı ve kırmızımsı pembe dahil olmak üzere çeşitli renklerde gelirler. Ama tadı nasıl olmalı?

Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir ve Nasıl Soyulur?

Kaktüs meyvelerinin tadı görünüşlerinden farklı olarak keskin bir tada sahip değildir. Oldukça tatlı olan bu meyveler çilek, kavun tatlarına benzer, daha olgun olanları neredeyse nar veya papaya gibi yenilebilir tohumlarla dolu yumuşak bir iç kısma sahiptir. Kaktüs meyvelerinin bir tür armut çeşidi olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kaktüs meyvesini toplayarak kendiniz yemek isterseniz dikkatli olmanız gerekir. Hasat etmek ve tüketmek zordur. Oldukça ince ve küçük dikenlere sahiptir.

Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir?

Kaktüs meyveleri toplarken glochids adı verilen küçük, mikroskobik dikenlerin varlığıdır. Bunlar, cildinize takıldıklarında çıkmaları neredeyse imkansız olan dikenli uçlara sahiptir. Bu nedenle, hasat için, meyvelerini kaktüs küreklerinden uzaklaştırmak için maşa kullanın. Meyvenin tadını çıkarmak için glochidlerden kurtulmak zor bir iştir, ancak birkaç olası yöntem vardır. Glochids'i çıkarmak için kaktüsü fırçalayıp yıkayabilir, dikenli armutları dikenleri gevşetecek buzlu su dolu bir kaseye batırmayı deneyebilir veya hatta bir mutfak meşalesi veya gaz sobası alevi ile yakabilirsiniz.

Glochidlerin bakımı yapıldıktan sonra, ete ulaşmak için dış deriyi soyarak çıkarabilirsiniz. Tatlılığına rağmen aşırı etli meyveler değildir. Onları olduğu gibi yiyebilirsiniz, ancak suyunu çıkarmak ve işlenmiş sıvıyı istediğiniz sayıda farklı şey yapmak için kullanmak çok daha kolaydır.

Dikenleri ayıklanmış meyveleri bir blender veya mutfak robotuna koyun, biraz su ekleyin ve havanda süzün. Daha sonra posayı ve tohumları süzün ve kendinize yoğun bir meyve suyu elde edeceksiniz. Bu şekilde kendinize içecekler hazırlayabilirsiniz ya da direk sade olarak tüketebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Kaktüs meyvesi nasıl yenir?
  2. Pepino nasıl yenir?
  3. Kaktüs nasıl yetiştirilir?
  4. Kaktüs bakımı nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo