İtalyan salatası; haşlanmış patates, havuç, bezelye ve kornişon turşunun, mayonezli sosla karıştırılmasıyla hazırlanır. Soğuk olarak servis edilen bu salata, özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında çok yakışır. İsteğe bağlı olarak yoğurt da eklenerek lezzeti hafifletilebilir. Peki; İtalyan salatası nasıl yapılır?
Patatesleri ve havuçları kabuklarıyla haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bezelye haşlanmış veya konserve ise suyunu süzün. Turşuları ve salamı küçük küpler halinde doğrayın. Yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi bir kasede iyice karıştırın. Doğranmış patates, havuç, bezelye, turşu ve salamı geniş bir kasede birleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve nazikçe karıştırın. İsterseniz biraz dinlendirip soğuk servis yapın. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.