İşte Çiğ Et Parçasını Buzdolabında Ne Kadar Süre Tutmalısınız?

Kasaptan lezzetli bir et aldığınızda buzdolabında saklamak gerekir. Peki çiğ et parçasını buzdolabında ne kadar süre tutmalısınız ve ne şekilde saklamalısınız:
İşte Çiğ Et Parçasını Buzdolabında Ne Kadar Süre Tutmalısınız?
14 Haziran 2023, 14:54

Çiğ et kesimleri söz konusu olduğunda tazelik için oldukça sıkı bir zaman dilimi vardır. Esasen, raftan alıp alışveriş sepetinize attığınız anda saat işlemeye başlar. Pişmemiş et parçaları buzdolabında 3-5 gün arasında güvenle saklanabilir - bu, pişirmeden veya dondurmadan önce üç gün sonra kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir. Buna rosto ve bifteklerin yanı sıra dana eti, kuzu eti ve domuz pirzolası da dahildir. 1-2 gün buzdolabında güvenli bir pencereye sahip olan kümes hayvanları, deniz ürünleri ve öğütülmüş proteinlerle daha da kısadır.

Bu zamanlardan sonra yemek yemek, hem patojenik bakterileri hem de bozulmayı teşvik edenleri yutmak için daha büyük bir risk oluşturuyor. Patojenik bakteri, gıda kaynaklı hastalıklardan sorumlu olduğu için ikisi arasında daha sinsidir. Bozulma bakterileri mutlaka hastalığa neden olmaz, ancak etin tadını, görünümünü ve kokusunu etkiler ve ayrıca kaçınılması en iyisidir.

et

Çiğ Et Parçalarını Buzdolabında Düzgün Bir Şekilde Nasıl Saklayabilirim?

Çiğ etleri buzdolabında düzgün bir şekilde saklamak sadece güvenliği sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda raf ömrünün uzamasına ve lezzetinin korunmasına da yardımcı olacaktır. Her iki bakteri türünün büyümesini önlemek ve depolanan eti 3-5 günlük kılavuzun üst sınırına kadar zorlamak için birkaç en iyi uygulamayı benimseyebilirsiniz.

Marketten eve geldiğinizde, atabileceğiniz ilk adım eti yeniden paketlemektir. Kasaplar kasap kağıdını bir nedenden dolayı kullanırlar - eti sıkıca sarmak için mükemmeldir, havayla temasını sınırlar; Etiniz içine sarılmış olarak geldiyse, güvenli olup olmadığını bir kez daha kontrol edin ve olduğu gibi bırakın. Etiniz strafor paketinde geliyorsa, sıkıca sarıldığını ve yırtık bulunmadığını kontrol edin ve gitmesi de iyidir. Elbette, gerçek bir hava geçirmezlik için vakumlu bir mühürleyiciniz varsa, çok daha iyi.

Ek olarak, herhangi bir damlamayı ve çapraz kontaminasyonu önlemek için çiğ etleri buzdolabının alt rafında saklamak en iyisidir. Bu olasılığı sınırlayın, sızan suları tutmak için plastik bir torbaya koyabilir veya bir tabağa koyabilirsiniz. Ve son olarak, tehlikeli bölgeden ve yavaş bakteri üremesinden kaçınmak için buzdolabınızın sıcaklığının 4 derece veya altında olması gerekir. Bu nedenle, buzdolabınız için düzenli sıcaklık kontrolleri yapmak veya harici bir termometreye yatırım yapmak iyi bir uygulamadır.

Şunlara da göz atın;

  1. Sucuk nasıl saklanır?
  2. Şarküteri tarifler
  3. Tavuk buzdolabında ne kadar dayanır?
  4. Tavuk zehirlenmesi nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo