Islak kek yapmak için yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozu ve vanilin gerekir. Üzeri için süt, şeker, sıvı yağ ve kakao ile sos hazırlanır. Sos kekin üzerine dökülünce yumuşak, yoğun ve ıslak bir lezzet ortaya çıkar.
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Kek için hazırlanan karışımdan birkaç kaşık ayırıp sosun içine katmak da yaygın bir yöntemdir. Böylece daha yoğun ve ıslak bir kıvam olur.
Şunlara da göz atın:
Limonlu Islak Kek Yapmanın İpuçları
Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları