Islak hamburger, özellikle İstanbul Taksim ve çevresinde ün kazanmış sokak lezzetlerinden biridir. Klasik hamburgerden farklı olarak, ekmeği domates sosu, sarımsak ve baharatlarla hazırlanmış özel bir sosla ıslatılarak buharda bekletilen bir hamburger çeşididir. İçinde genellikle köfte bulunur, fakat lezzetinin asıl sırrı ekmeğin dışını kaplayan soslu ve yumuşacık dokusudur. Ekmek yumuşak ve ıslak bir dokuya sahiptir. Sosunda çoğunlukla domates, yağ, sarımsak ve baharatlar bulunur. Küçük boyutlu olup, genelde gece atıştırmalığı veya ayaküstü atıştırmalık olarak tüketilir.
Islak hamburger sosu nasıl yapılır, ıslak hamburger kaç dakika pişer ve ıslak hamburgerin püf noktalarına göz atmayı unutmayın.
500 gr dana kıyma (orta yağlı)
1 küçük soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta unu (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı domates püresi (veya rendelenmiş domates)
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su (gerekirse)