Islak hamburger sosu salça, domates püresi ve sarımsakla hazırlanır. İçine baharatlar ve biraz sirke eklenerek lezzeti artırılır. Ekmekler bu sosla ıslatıldığında meşhur Taksim usulü tat ortaya çıkar.
Tavaya zeytinyağını alın, sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Salçayı ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Domates püresini ekleyin, karıştırın. Şeker, tuz ve baharatları koyun. Sirkeyi ekleyin, ardından sıcak suyu dökün. Kısık ateşte 10–15 dakika kaynatın, kıvam alana kadar pişirin. Sos çok koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Hamburger köftelerini pişirip ekmeğe yerleştirdikten sonra bu sosun içinde ekmekleri iyice ıslatıp fırında birkaç dakika bekletirseniz o meşhur "ıslak hamburger" kıvamına ulaşır.
Şunlara da göz atın: