Haydari Yapmanın Püf Noktaları

Haydari, özellikle meze sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Kıvamı, lezzeti ve ferahlığıyla dikkat çeker. İşte haydari yapmanın püf noktaları!
Haydari Yapmanın Püf Noktaları
12 Haziran 2025, 11:20

Haydari yaparken süzme yoğurt kullanmak, mezeye kıvam ve yoğunluk kazandırır. Sarımsağın dozu iyi ayarlanmalı, nane ise hem aroma hem ferahlık için dikkatli eklenmelidir. Üzerine gezdirilen sızma zeytinyağı ve hafif tereyağında kavrulmuş nane, haydariye hem lezzet hem de şık bir sunum katar. İşte haydari yapmanın püf noktaları.

haydari

Süzme Yoğurt Kullanın

Haydarinin kıvamlı ve yoğun olmasını istiyorsanız, mutlaka süzme yoğurt kullanın. Evde yoğurdunuz varsa, tülbentle birkaç saat süzerek de kullanabilirsiniz.

Taze veya Kuru Nane Dengelemesi

Taze nane ferahlık verir ama kıvamı biraz sulandırabilir.Kuru nane daha aromatiktir ve haydariye karakter kazandırır. En iyi sonuç için az miktarda taze nane + kuru nane birlikte kullanabilirsiniz.

Tereyağında Nane Yakmak

Nane ve sarımsağı hafif tereyağında kavurmak, haydariye çok özel bir aroma katar. Tereyağını yakmayın, sadece köpürünce nane ekleyip 10-15 saniye karıştırmanız yeterli.

haydari

Sarımsak Miktarı

Sarımsak, haydariye lezzetini veren ana malzemelerden biridir. Ancak fazla olursa yoğurdun ferahlığını bastırır. 2 su bardağı yoğurt için 1 küçük diş sarımsak idealdir.

Tuz ve Asidite Dengelemesi

Bazı yoğurtlar çok ekşi olabilir. Böyle bir durumda tuzu az tutup, hafif zeytinyağı ekleyerek yumuşatabilirsiniz.

Zeytinyağını En Son Ekleyin

Sızma zeytinyağı hem lezzet hem de sunum açısından haydariye çok yakışır. Ama yoğurdun içine değil, servis ederken üzerine gezdirin.

Bonus: Sunum Önerisi

Haydariyi servis tabağına aldıktan sonra ortasına hafifçe bir çukur açın, üzerine zeytinyağı gezdirin ve birkaç nane yaprağı ile süsleyin.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo