Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli?

Mevsiminde meyve yemek hem daha lezzetli hem de besin değeri açısından daha faydalıdır. İşte meyvelerin mevsimlere göre tüketim ayları!
Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli?
13 Şubat 2025, 11:21

Meyveleri mevsiminde tüketmek, hem sağlık hem de lezzet açısından büyük önem taşır. Mevsiminde yetişen meyveler, daha doğal ve besin değeri açısından daha zengin olur. Mevsiminde tüketilen meyveler hem daha ekonomik hem de daha çevre dostudur.

kış meyveleri

Kış (Aralık - Ocak - Şubat)

  1. Portakal
  2. Mandalina
  3. Greyfurt
  4. Limon
  5. Elma
  6. Armut
  7. Nar
  8. Ayva

çilek

İlkbahar (Mart - Nisan - Mayıs)

  1. Çilek (Nisan’dan itibaren)
  2. Malta eriği (Yeni Dünya)
  3. Muz (Dört mevsim bulunur ama en iyi lezzeti ilkbaharda)

yaz meyveleri

Yaz (Haziran - Temmuz - Ağustos)

  1. Kiraz
  2. Vişne
  3. Erik
  4. Kayısı
  5. Şeftali
  6. Nektarin
  7. Kavun
  8. Karpuz
  9. Üzüm
  10. İncir

sonbahar meyveleri

Sonbahar (Eylül - Ekim - Kasım)

  1. İncir (Eylül)
  2. Üzüm
  3. Elma
  4. Armut
  5. Nar
  6. Ayva
  7. Muz
  8. Kestane

Mevsiminde tüketilen meyveler hem daha doğal hem de daha ekonomik olur.

Şunlara da göz atın:

  1. Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
  2. Kış Meyveleri Nelerdir?
  3. Meyve Salatasının Kararması Nasıl Önlenir?
  4. Narın Gücü: Şifa Deposu Meyveyi Doğru Tüketmenin Sırları
  5. Soğuk Havalarda Artrit Ağrısını Azaltan 8 Meyve
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo