Meyveleri mevsiminde tüketmek, hem sağlık hem de lezzet açısından büyük önem taşır. Mevsiminde yetişen meyveler, daha doğal ve besin değeri açısından daha zengin olur. Mevsiminde tüketilen meyveler hem daha ekonomik hem de daha çevre dostudur.

Kış (Aralık - Ocak - Şubat)
- Portakal
- Mandalina
- Greyfurt
- Limon
- Elma
- Armut
- Nar
- Ayva

İlkbahar (Mart - Nisan - Mayıs)
- Çilek (Nisan’dan itibaren)
- Malta eriği (Yeni Dünya)
- Muz (Dört mevsim bulunur ama en iyi lezzeti ilkbaharda)

Yaz (Haziran - Temmuz - Ağustos)
- Kiraz
- Vişne
- Erik
- Kayısı
- Şeftali
- Nektarin
- Kavun
- Karpuz
- Üzüm
- İncir

Sonbahar (Eylül - Ekim - Kasım)
- İncir (Eylül)
- Üzüm
- Elma
- Armut
- Nar
- Ayva
- Muz
- Kestane
Mevsiminde tüketilen meyveler hem daha doğal hem de daha ekonomik olur.
Şunlara da göz atın:
- Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
- Kış Meyveleri Nelerdir?
- Meyve Salatasının Kararması Nasıl Önlenir?
- Narın Gücü: Şifa Deposu Meyveyi Doğru Tüketmenin Sırları
- Soğuk Havalarda Artrit Ağrısını Azaltan 8 Meyve