Hangi Balıktan Güveç Olur?

28 Kasım 2025, 12:29 tarihinde güncellendi.
Güveç, yemeklerin lezzetini artıran ve aroma katan kaplardan biridir. Özellikle balık yemeklerinde sıklıkla tercih edilir. Peki, hangi balıklar güveç yapımında kullanılır? İşte, güveçte pişirebileceğiniz 5 balık türü:
Hangi Balıktan Güveç Olur?

Güveçte balık yapımında, balık filetosu veya küçük balıklar (mezgit, levrek, çupra gibi) kullanılır. Yanına soğan, domates, biber, sarımsak, havuç, patates gibi sebzeler eklenir. Baharat olarak karabiber, pul biber, kekik, defne yaprağı tercih edilir. Fırında veya ocakta kısık ateşte 20–30 dakika kadar pişirilir. 

''Güveçte alabalık kaç dakikada pişer, güveçte yemek neden daha lezzetli olur ve tavuklu güveç kaç kalori?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Hangi Balıktan Güveç Olur?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo