Erimeyen Şeftali Reçeli Tarifi
Hamsi, istavrit, palamut, levrek ve çipura gibi balıklar, çıtır çıtır ve lezzetli olmaları nedeniyle kızartılarak sıkça tüketilir. Bu balıkların eti, kızartma sırasında hem içi yumuşak kalır hem de dışı güzelce kızarır. Böylece hem pratik hem de damak tadına hitap eden nefis bir balık yemeği hazırlanmış olur.
Küçük ve yağlı, çıtır çıtır kızarır, özellikle kışın çok tercih edilir.
Lezzetli ve uygun fiyatlı, fileto ya da bütün kızartılır.
Yağlı ve etli, dilimlenip kızartmaya çok uygun.
Daha iri, dilimlenerek ya da bütün kızartılır, hafif ve lezzetli.
Eti sıkı, bütün ya da fileto kızartması yapılır, hafif aromalıdır.