Gnocchi'yi Patatessiz Yapabilir misiniz?

Gnocchi, yüzyıllardır İtalyan mutfağının bir parçası olmuştur: bazen modern makarnanın öncüsü olarak tanımlanırlar. Makarna gibi küçük hamur parçaları servis edilmeden önce kaynatılır. Ana malzemelerinden biri patates olan gnocchiyi patatessiz yapabilir misiniz?
Gnocchi'yi Patatessiz Yapabilir misiniz?
06 Mart 2023, 17:33

Gnocchi, yüzyıllardır İtalyan mutfağının bir parçası olmuştur: bazen modern makarnanın öncüsü olarak tanımlanırlar. Makarna gibi küçük hamur parçaları servis edilmeden önce kaynatılır.

Gnocchi, Rönesans döneminde İtalyan soyluları arasında popüler olurken, alt sınıflar tarafından popüler hale getirildi. Gnocchi, cucina povera veya "kötü pişirme" örneği olarak kabul edilir. Terim, alt sınıflar tarafından kullanılan, basitlik, ustalık ve mevcut olanla yetinme yeteneği ile karakterize edilen tarifler ve teknikleri ifade eder.

Gnocchi kelimesi çoğuldur: İtalyanlar tek bir mantıya gnocco derler. Terim muhtemelen boğum ile aynı kökten geliyordu ve topaklı, yuvarlak şekillerine atıfta bulunuyordu. Ancak, kelime ülkenin farklı yerlerinde farklı anlamlara gelir. Romalıların gnocchi dedikleri yemek, Kuzey İtalya'da servis edilen küçük mantılardan tamamen farklıdır.

Gnocchi'nin en yaygın biçimlerinden biri ve belki de İtalya dışında en iyi bilinen türü patates gnocchi'dir. Patates gnocchi o kadar popüler ki, birçok insan patatesleri ayrılmaz bir bileşen olarak görüyor, ama değiller. Bir dahaki sefere gnocchi yaptığınızda, İtalya'da popüler olan birçok alternatif tariften birini denemeyi düşünün.

Gnocchi

Evet, Patatessiz Gnocchi Yapabilirsiniz

Gnocchi'yi patatessiz yapmak sadece mümkün değil, aynı zamanda geleneksel. Ne de olsa İtalyanlar, patates Avrupa'ya tanıtılmadan yüzyıllar önce gnocchi yaptılar. Kaşifler Yeni Dünya'dan patatesleri getirdikten sonra bile, İtalyan aşçıların uyum sağlaması biraz zaman aldı. Bugün, İtalya'nın her yerinde, çoğu patatessiz olmak üzere çok çeşitli gnocchi tarifleri bulunabilir. Bu nedenle, canınız patates bittiğinde gnocchi için can atıyorsa, kendinizi markete gitmekten kurtarın. Patatesler neredeyse her şeye harika bir katkı olsa da, pek çok alternatif var.

Patatessiz gnocchi'nin ek bir özelliği: Genellikle daha hızlı ve yapımı daha kolaydır. Patates gnocchi yapmak, zahmetli ve zaman alıcı bir süreç olan hamura karıştırmak için patateslerin soyulmasını, kaynatılmasını, ezilmesini ve soğutulmasını gerektirir. Patatesleri atmak, mutfakta geçirdiğiniz zamanı önemli ölçüde azaltabileceğiniz ve 20 dakika gibi kısa bir sürede bir kase yumuşak, buharı tüten mantıları çırpabileceğiniz anlamına gelir.

Hangi malzemeleri kullanmayı seçerseniz seçin, gnocchi'yi şekillendirme ve pişirme süreci oldukça tutarlıdır. Malzemeler pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun, hamuru ikiye bölün ve rulo haline getirin ve inç uzunluğunda parçalar halinde kesin. Gnocchi'leri kaynayan suda yüzeye çıkana kadar birkaç dakika pişirin, ardından kepçeyle çıkarın ve tencereden yeni çıkmış en sevdiğiniz sosla servis edin.

Gnocchi (Niyokki) Nasıl Yapılır: 12 Farklı Gnocchi Tarifi

Su Ve Un

Geleneksel İtalyan gnocchi basittir: sadece ılık su ve un. Yine de varyasyon için önemli bir alan var. Bazı tarifler yumurta veya rendelenmiş parmesan içerirken, diğerleri biraz zeytinyağı gerektirir. Bu tür gnocchi, patates gnocchi'den daha serttir, bu nedenle daha sıkı bir dokuya düşkünseniz, bu basit tarif tam size göre olabilir.

Malzemeler bir kapta karıştırılır veya ocakta pişirilir, yoğrulur ve şekil verilmeden ve kaynatılmadan önce dinlenmeye bırakılır. Pate au choux yaptıysanız, set üstü ocak işlemi tanıdık gelebilir ve benzerliği ilk fark eden siz olmazsınız.

İtalyan gnocchi'den esinlenen Fransız şefler, geleneksel choux hamur işi sürecini kullanarak kendi versiyonlarını yarattılar. Genellikle gnocchi a la Parisienne olarak adlandırılan Fransız gnocchi, tıpkı İtalyan gnocchi gibi kaynatılır, ancak yine de belirgin farklılıkları vardır. Fransız gnocchi, elle şekillendirilmek yerine bir sıkma torbasıyla suya sıkılır ve genellikle servis edilmeden önce kızartılır veya peynirle pişirilir, genellikle beşamel sos ile ıslatılır.

Şunlara da göz atın;

  1. Gnocchi nasıl yapılır?
  2. İtalyan yemekleri
  3. İtalyan tatlıları
  4. Tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo