Girit Kabağı Kaç Dakikada Haşlanır?

28 Kasım 2025, 19:10 tarihinde güncellendi.
Girit kabaklarının saplarını kesip içlerini oyun, ardından pirinç, soğan, salça ve baharatlarla hazırlanan harcı doldurun. Dolmaları tencereye dizip üzerine sıcak su ve limon suyu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 25–30 dakika pişirin ve servis edin.
Girit Kabağı Kaç Dakikada Haşlanır?

Kabakların içini oyup, pirinçli ve baharatlı harçla doldurun. Üzerine sıcak su ve limon suyu ekleyerek tencereye yerleştirin. Kısık ateşte 25–30 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.

girit dolması

Kabakları hazırlayın

Saplarını kesin ve içlerini kaşıkla oyun.

İç harcı hazırlayın

Pirinç, ince doğranmış soğan, domates salçası, zeytinyağı, şeker, tuz, karabiber, kuru nane ve kıyılmış maydanozu karıştırın.

Kabakları doldurun

Hazırladığınız harcı kabakların içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.

girit dolması

Pişirme

Dolmaları tencereye dizin, üzerine sıcak su ve limon suyu ekleyin.

Haşlama süresi

Kısık ateşte yaklaşık 25–30 dakika pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Girit Kabak Dolması Yanına Ne Gider?
  2. Girit Dolmasında Kıyma Olur Mu?
  3. Soğanlı Girit Böreği Yapmanın Püf Noktaları
  4. Girit Favası Nasıl Yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo